Ο Στιβ Τζομπς είχε ταλέντο να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα

12
Ο Στιβ Τζομπς είχε ταλέντο να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα

Ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές στον κλάδο της τεχνολογίας

Ο Στιβ Τζομπς θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές της βιομηχανίας της τεχνολογίας. Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν πραγματικά και κάποιοι από αυτούς ήταν οι συνεργάτες του και οι υπάλληλοι του.Ο Ken Rosen, διευθύνων εταίρος στη συμβουλευτική εταιρεία Performance Works, είχε συνεργαστεί με τον Τζομπς στην Apple και τη NeXT, την εταιρεία που είχε ξεκινήσει το 1985 όταν είχε απομακρυνθεί προσωρινά από την Apple.

Οι υπάλληλοι της NeXT συχνά καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις τύπου, «γιατί ανέχονταν κάποιον, σαν τον Τζομπς, ο οποίος είχε τη φήμη του πολύ σκληρού με τους υπαλλήλους του».

«Η απάντηση για μένα, με μετέφερε κάθε φορά στις συσκέψεις που κάναμε» είπε ο Rosen μιλώντας στο Business Insider.

Στις συσκέψεις, που γίνονταν κάθε μερικές εβδομάδες, συμμετείχαν συνήθως έξι με οκτώ άνθρωποι. Ο Στιβ έμπαινε μέσα και συνήθιζε να λέει: “Εντάξει, τι συμβαίνει;”. Τότε κάποιος απαντούσε ότι προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για το τάδε θέμα, αλλά δε βρίσκουμε κάτι. Ο Τζομπς είχε ταλέντο να βρίσκει άμεσα μια λύση σε κάθε πρόβλημα. Έλεγε: “Πώς θα σας φαινόταν αν κάναμε αυτό;” και αμέσως έβλεπες τους συμμετέχοντες να κοιτάζουν ο ένας στον άλλο άναυδοι, γιατί αυτό που έλεγε ήταν πάντα μια πάρα πολύ καλή ιδέα».

Πολύ συχνά, σύμφωνα με τον Rosen, κάποιοι υπάλληλοι ενοχλούνταν που δε μπορούσαν οι ίδιοι να καταλήξουν σε μια σπουδαία πρόταση/ιδέα από μόνοι τους.

«Αμέσως καταλάβαινες ότι υπήρχαν αυτά τα ανάμικτα συναισθήματα στην αίθουσα. Καταρχήν ήταν όλοι νευριασμένοι, επειδή δεν είχαν καταφέρει οι ίδιοι να βρουν τη λύση. Εγώ πάντα έλεγα, ότι το να έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον σαν τον Τζομπς και μέσα στην “καρδιά” της διαδικασίας λήψης αποφάσεων άξιζε όσο πολλές λύσεις προβλημάτων μαζί» κατέληξε ο ίδιος.