Οι οθόνες από ζαφείρι φέρνουν πονοκέφαλο στην Apple

45
Οι οθόνες από ζαφείρι φέρνουν πονοκέφαλο στην Apple

Η Foxconn μπαίνει στο «παιχνίδι» για στήριξη της παραγωγής

H Foxconn μπορεί στο άμεσο μέλλον να στηρίξει την Apple στις οθόνες από ζαφείρι για μελλοντικά iPhones σύμφωνα με πηγές του Cult of Mac.

Η Foxconn δεν έχει εμπειρία για κάτι τέτοιο παρόλα αυτά αυτά έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα κατά το παρελθόν έχει αγοράσει κάποιες πατέντες για την επεξεργασία αυτού του υλικού.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την Apple είναι το μεγάλο κεφάλαιο που χρειάζεται έτσι ώστε η παραγωγή να συναντήσει την ζήτηση. Για να σας δώσουμε μια εικόνα για να καλυφθούν οι ανάγκες μια τέτοιας οθόνης για τα μελλοντικά iPhone, η Apple θα χρειαστεί περίπου 3.000 των 165Kg φούρνους για την επεξεργασία του ζαφειριού.

Η συμμετοχή της Foxconn θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και έχει και το κεφάλαιο για μια τέτοια επένδυση, ήτοι 1 με 2 δισ. δολάρια. Αυτό το κεφαλαίο θα πάει σε στελέχωση των ήδη υπαρχόντων εργοστασίων της στην Κίνα σε μηχανικό και ανθρώπινο δυναμικό. Η επεξεργασία ζαφειριού επίσης χρειάζεται συνεχής ισχύ και επίσης σταθερή ποσότητα νερού.

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές, αλλά υπάρχουν έντονες φήμες πως οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και το μόνο που απομένει είναι η Apple να δώσει το πράσινο φως.

Αν η Apple θέλει τα επερχόμενα iPhones να έχουν μια τέτοια οθόνη θα χρειαστεί να κινηθεί πολύ γρήγορα και να πάρει αποφάσεις άμεσα.