Ποιος είναι πίσω από το πρώτο e-paper FES Watch αλλά δεν αποκαλύφθηκε;

86
Ποιος είναι πίσω από το πρώτο e-paper FES Watch αλλά δεν αποκαλύφθηκε;

Μέσα στην εβδομάδα διέρρευσαν οι πληροφορίες ότι η Sony θέλει να φτιάξει το πρώτο smartwatch το οποίο θα είναι ολόκληρο φτιαγμένο από e-paper, ακόμη και το λουράκι του και θα αλλάζει το design του ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Είχαμε δει το πρώτο video από ένα ρολόι ανάλογης τεχνολογίας που υποτίθεται θα χρησιμοποιούσε και η Sony.

Τελικά όμως σύμφωνα με την Wall Street Jounal η Sony έχει στα σχέδια ένα νέο project με την ονομασία «Fashion Entertainments». Με το νέο project επικεντρώνεται στην έρευνα του πως το e-paper μπορεί να εφαρμοστεί στην κατασκευή προϊόντων μόδας. Όπως αναφέρει η WSJ, η ομάδα έχει ήδη δημιουργήσει ένα ρολόι που αποκαλείται Fes Watch, και το οποίο έχει λουράκι που αλλάζει σχέδια ανάλογα με τις κινήσεις του χρήστη.

Ωστόσο, η Sony επέλεξε να μην αποκαλυφθεί ότι είναι πίσω από το prototype, το ρολόι μπήκε σε crowdfunding καμπάνια τον Σεπτέμβριο και ξεπέρασε τον αρχικό στόχο για 2 εκατομμύρια yen (17,000 δολάρια) σε μόλις 3 εβδομάδες και έφτασε στα 3.5 εκατ. yen. Η Sony δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του ρολογιού, αλλά οι υποστηρικτές της καμπάνιας σύμφωνα με τη σελίδα, μπορούν να το παραλάβουν τον Μάιο που μας έρχεται.

Σύμφωνα με άτομο που ήταν στο project, επέλεξαν να μην προβάλλουν το όνομα της Sony διότι με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να δουν την πραγματική αξία και απήχηση που θα είχε το προϊόν από μόνο του, και όχι επειδή κουβαλάει ένα μεγάλο όνομα από πίσω.

Όπως έχουμε ξαναπεί,η Sony προχωρά σε αλλαγή στρατηγικής και θέλει να επικεντρωθεί όλο και πιο πολύ σε καινοτόμα projects.

fes-watch-570

 

Πηγή