PlayStation 5: Αυξάνεται η τιμή του σχεδόν σε όλες τις χώρες λόγω πληθωρισμού -Πόσο θα στοιχίζει στην Ελλάδα

65


Η Sony ανακοίνωσε πως θα προβεί σε άμεση αύξηση της προτεινόμενης λιανικής τιμής για το PlayStation 5.

Σύμφωνα με επίσημη ανάρτησή του στο PlayStation Blog, o Τζιμ Ράιαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, ανέφερε τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και τον πληθωρισμό ως τους λόγους για την άμεση αύξηση της τιμής του PS5 σε συγκεκριμένες αγορές, που περιλαμβάνουν σχεδόν όλες τις χώρες στις οποίες διατίθεται η συσκευή, εκτός των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Sony για την αύξηση τιμής του PlayStation 5

«Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον αποτελεί μια πρόκληση που αναμφίβολα αντιμετωπίζετε πολλοί από εσάς σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε παγκόσμια υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, καθώς και δυσμενείς συναλλαγματικές τάσεις, που επηρεάζουν τους καταναλωτές και δημιουργούν πίεση σε πολλούς κλάδους. Με βάση αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η SIE έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αυξήσει τη συνιστώμενη λιανική τιμή (RRP) του PlayStation 5 σε επιλεγμένες αγορές σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), την Ασία-Ειρηνικό (APAC), τη Λατινική Αμερική (LATAM), καθώς και στον Καναδά. Δεν θα υπάρξει αύξηση των τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ αυτή η αύξηση της τιμής είναι μια αναγκαιότητα, δεδομένου του τρέχοντος παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος και των επιπτώσεών του στις επιχειρήσεις της SIE, η κορυφαία προτεραιότητά μας συνεχίζει να είναι η βελτίωση της κατάστασης της προσφοράς για το PS5 (στοκ), ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες να βιώσουν όλα όσα προσφέρει το PS5 και αυτά που θα ακολουθήσουν.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.»

Η τιμή του PS5 στην Ελλάδα

Το PS5 έλαβε ήδη άμεσα στη χώρα μας αύξηση στην τιμή πώλησής του κατά €50, όπως ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι νέες τιμές για τα δύο μοντέλα έχουν ως εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • PlayStation 5 (με Ultra HD Blu-ray disc drive) – €549,99
  • PlayStation 5 Digital Edition (χωρίς disc drive) – €449,99

Οι κονσόλες gaming τείνουν να μην λαμβάνουν μείωση στις προτεινόμενες τιμές λιανικής τους τα τελευταία χρόνια, όμως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επίσημη αύξηση.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του PS5 στα τέλη Ιουνίου είχαν φτάσει τα 21,7 εκατ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή