Πώς θα «σώσετε» μπαταρία στο iPhone

13
Πώς θα «σώσετε» μπαταρία στο iPhone

Οκτώ απλά βήματα

Ανεξάρτητα από το πόσο τελειοποιούνται οι «έξυπνες» συσκευές, οι νέες προσθήκες και οι πιο εξελιγμένες εφαρμογές πολλές φορές συνεπάγονται… «απώλειες» στη μπαταρία.

Παρακάτω θα βρείτε οκτώ μικρά κολπάκια για να «σώσετε» μερικές ώρες ζωής από το iPhone σας και να μην ξεμείνετε, όταν το έχετε ανάγκη.

1. Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Αν βρίσκετε σε μεγάλη ανάγκη και δε θέλετε να διακινδυνέψετε να ξεμείνετε εντελώς από κινητό, χαμηλώστε όσο πάει τη φωτεινότητα της οθόνης.

2. Ενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα (auto-brightness)

Η αυτόματη φωτεινότητα θα εξοικονομήσει αρκετή μπαταρία, καθώς η φωτεινότητα της οθόνης θα προσαρμόζεται ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό του περιβάλλοντος.

3. Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Το Bluetooth μπορεί να μη χρησιμοποιεί πολύ ενέργεια, ωστόσο η απενεργοποίησή του θα σας χαρίσει έστω και μερικά έξτρα λεπτά «ζωής».

4. Απενεργοποιήστε το 4G LTE

Το 4G LTE μπορεί να σας παρέχει αξεπέραστη ταχύτητα download, όμως «τρώει» πολύ μπαταρία.

5. Ελέγξτε ποιες εφαρμογές «τρώνε» περισσότερη μπαταρίαΑν έχετε την τελευταία εκδοχή του λογισμικού των iPhone, iOS 8, μπορείτε να ελέγξετε πόση μπαταρία «τρώει» κάθε εφαρμογή που έχετε κατεβάσει στο κινητό σας.

6. Απενεργοποιήστε το Background App Refresh

Το iOS 8 αφήνει τις εφαρμογές να «τρέχουν» στο background, ακόμη κι όταν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη, κάτι που φυσικά μπορεί να οδηγήσει σε «αργό θάνατο» τη μπαταρία σας.

7. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις που «ανάβουν» στην οθόνη κάθε φορά που κάποιος στα στέλνει κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να εξαντλήσουν τη μπαταρία (ειδικά αν είστε πολύ δημοφιλείς).

8. Απενεργοποιήστε το GPS

Μπορεί να σας δείχνει ανά πάσα στιγμή πού είστε και πώς θα πάτε κάπου, όμως αν θέλετε να φτάσετε στο τέλος της διαδρομής με ανοιχτό κινητό, ίσως θα έπρεπε να το απενεργοποιήσετε κάποια στιγμή.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr