PS5 Pro και νέο Xbox Series X από το 2023 ή 2024 λέει η TCL

81


Οι φήμες για την κυκλοφορία ενισχυμένων εκδόσεων των PS5 και Xbox Series X ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα με το επίσημο λανσάρισμα των δύο παιχνιδοκονσολών, αλλά λίγο η πανδημία, λίγο τα σοβαρά προβλήματα κάλυψης της ζήτησης πήγαν αρκετά πίσω τα σχέδια των Sony και Microsoft αντίστοιχα.

Θεωρητικά, κάθε γενιά παιχνιδοκονσόλας ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής της μέσα σε περίπου 7 χρόνια από την κυκλοφορία της. Γι’ αυτό έχει λογική το λανσάρισμα κάποιας ενισχυμένης έκδοσης στο ενδιάμεσο αυτού του κύκλου, αλλά μέχρι στιγμής καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει μιλήσει επίσημα για την ύπαρξη των PS5 Pro και του νέου Xbox Series X. Παρόλα αυτά, η TCL έριξε μια βομβίτσα στην πρόσφατη παρουσίαση των τηλεοράσεων της στην Πολωνία.

Σε ένα slide της παρουσίασης σχετικά με τις gaming δυνατότητες των τηλεοράσεων της, η TCL αναφέρεται στο νέο Xbox και στο PS5 Pro που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της θα λανσαριστούν μέσα στο 2023 ή μέσα στο 2024 και μάλιστα τις χαρακτηρίζει ως παιχνιδοκονσόλες της 9.5 γενιάς. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους θεωρεί πως θα υποστηρίζουν ανάλυση 2160p/8K, gameplay στα 60-120fps και θα περιλαμβάνουν στο hardware GPUs εφάμιλλες της AMD Radeon RX 7700 XT.

Εξυπακούεται πως δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τις Sony και Microsoft μέχρι σήμερα, ούτε κάποια ημιεπίσημη επιβεβαίωση. Για την ώρα θα σταθούμε περισσότερο στις υποσχέσεις της Sony πως θα λυθούν τα προβλήματα με την παραγωγή του PS5 για να καλύπτει άνετα την ζήτηση από το 2023 και μετά.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή