PS5 Pro μάλλον φέτος, διότι έρχεται το GTA VI το 2025

0


Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η Sony ενδέχεται να ετοιμάζει ένα PlayStation 5 Pro που θα κυκλοφορήσει φέτος, ενόψει της κυκλοφορίας του Grand Theft Auto VI το 2025. Η Sony προφανώς ελπίζει ότι το λανσάρισμα θα δημιουργήσει νέο ενδιαφέρον για το PS5 μεταξύ των καταναλωτών και θα προετοιμάσει το έδαφος για το Grand Theft Auto VI που αναμένεται το 2025 και θα μπορούσε να αξιοποιήσει στο μέγιστο το βελτιωμένο hardware του PS5 Pro.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας νέας κονσόλας, ο Serkan Toto, CEO της Kantan Games, δήλωσε στο CNBC:

Φαίνεται να υπάρχει μια ευρεία σύμπνοια στη βιομηχανία του gaming ότι η Sony προετοιμάζει πράγματι την κυκλοφορία ενός PS5 Pro για το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Και η Sony θα θελήσει να βεβαιωθεί ότι θα έχει έτοιμο ένα σπουδαίο hardware όταν το GTA VI κυκλοφορήσει το 2025, μια κυκλοφορία που αναμένεται ότι θα δώσει ώθηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία gaming.

Έχοντας κυκλοφορήσει το PlayStation 5 το 2020, η εταιρεία έχει ήδη βγάλει στην αγορά την slim έκδοση της κονσόλας. Σύμφωνα με το CNBC, η έκδοση Pro θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Η πρόβλεψη για μια νέα αναβάθμιση της κονσόλας έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά τη μείωση των προβλέψεων της Sony για τις πωλήσεις του PS5. Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, θα πωληθούν 21 εκατομμύρια αντί για 25 εκατομμύρια τεμάχια. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ένα από τα στελέχη της ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει σταδιακή μείωση των πωλήσεων από το επόμενο οικονομικό έτος.

Η ιδέα ότι οι αποστολές θα μειωθούν τα επόμενα χρόνια δεν αποτελεί έκπληξη. Κάποια στιγμή η Sony θα λανσάρει μια νέα κονσόλα και αυτή η ημερομηνία πλησιάζει όλο και περισσότερο, οπότε το κοινό ίσως καθυστερήσει να προχωρήσει στην αγορά της. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που έχουν ήδη προβεί σε αγορά.

Αν η Sony κυκλοφορήσει όντως το PS5 Pro φέτος, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τη σειρά PS5.

[via]



Πηγή