Retold είναι η αναβάθμιση που περιμέναμε 20+ χρόνια!

1


Πίσω στο το 2022 η Microsoft ανακοίνωνε για πρώτη φορά ότι ετοιμάζει μια νέα έκδοση του κλασικού παιχνιδιού στρατηγικής Age of Mythology. Τώρα, η World’s Edge που έχει αναλάβει το project, είναι επιτέλους έτοιμη να αρχίσει να παρουσιάζει αυτό πάνω στο οποίο δουλεύει. Κατά τη διάρκεια του livestream “New Year, New Age” είδαμε για πρώτη φορά υλικό από το Age of Mythology: Retold!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του World’s Edge, Melinda Rose, έδειξε τρία ανανεωμένα μοντέλα μονάδων που θα χρησιμοποιούν οι παίκτες στο παιχνίδι όταν βρίσκονται στη μάχη. Η Μέδουσα, ο Πήγασος και ο Κέρβερος ήταν οι μονάδες που επιλέχθηκαν για αυτή την παρουσίαση, οι οποίες προέρχονται όλες από τον ελληνικό πολιτισμό.

Στο Age of Mythology Retold δεν αναβαθμίζουμε μόνο τη μηχανή και φέρνουμε όλες αυτές τις βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής που περιμένατε από τη World’s Edge, αλλά εκτός από αυτό, κάνουμε ακόμα περισσότερα για να αναβαθμίσουμε τα γραφικά. Αυτό αφορά όλα τα νέα 3D μοντέλα, όλα τα νέα animations, textures, UI, VFX, όλο το πακέτο.

Το αρχικό Age of Mythology αναπτύχθηκε από την Ensemble Studios και κυκλοφόρησε το 2002 ως spin-off του Age of Empires. Προσέφερε μια φανταστική εμπειρία παιχνιδιού με ελληνικές, αιγυπτιακές και σκανδιναβικές μυθολογίες. Πέρα από το τυπικό gameplay κατασκευής βάσεων, διαχείρισης πόρων και στρατηγικής μάχης, ο τίτλος διαθέτει ειδικές ικανότητες που χορηγούνται από θεούς και μπορούν εύκολα να αλλάξουν την τροπή της μάχης. Ο τίτλος έλαβε μια ενημερωμένη έκδοση “Extended Edition” το 2013 και στο Steam.

Στόχος μας είναι όχι μόνο να αποτίσουμε φόρο τιμής στο παρελθόν, αλλά να δώσουμε νέα πνοή σε αυτό το παιχνίδι και να μεγιστοποιήσουμε τη μυθολογία

Το Age of Mythology: Retold θα κυκλοφορήσει τόσο για PC, όσο και για τις πλατφόρμες Xbox κάποια στιγμή το 2024. Καθώς πρόκειται για ένα first-party παιχνίδι Xbox, οι συνδρομητές του Game Pass θα έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι από την  πρώτη μέρα.



Πηγή