Roscosmos εναντίον NASA και η κόντρα μεταφέρεται στο Διάστημα

18


Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι λογικό να έχει τρομερές προεκτάσεις σε πολλούς τομείς όπως έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες, ενώ φαίνεται ότι θα επηρεάσει και τα διαστημικά projects του πλανήτη ειδικά σε ό,τι αφορά το μέλλον του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία (Roscosmos) απείλησε μέσω του επικεφαλής Dmitry Rogozin πως θα σταματήσει τη συνεργασία της με τη NASA στον ISS, αλλά και ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την κατάπτωση του στις ΗΠΑ! Η απάντηση της NASA ήρθε από τον αστροναύτη Scott Kelly, ο οποίος έγραψε στον Rogozin λέγοντας πως «το διαστημικό πρόγραμμα σας δεν αξίζει μία και ίσως θα μπορέσεις να βρεις δουλειά στα McDonald’s εάν συνεχίσουν να υπάρχουν στη Ρωσία».

Σε συνέχεια των διενέξεων, η κρατική RIA προχώρησε στη δημοσίευση ενός περίεργου video που δείχνει τα ρωσικά modules του ISS να αποσυνδέονται από τον διαστημικό σταθμό και διάφορα στελέχη των Ρώσων να επικροτούν αυτήν την εξέλιξη. Υπάρχει, βέβαια, επεξήγηση πως πρόκειται για «συρραφή μη πραγματικών γεγονότων».

Το κανάλι NASA Watch αναδημοσίευσε το video και μετά από λίγη ώρα, ο Rogozin επανήλθε με tweet που αναφέρει τα εξής:

Η ευθύνη για την κατάρρευση της συνεργασίας μας στο Διάστημα πηγαίνει αποκλειστικά στους ώμους των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Αυτές οι χώρες καταστρέφουν αυτά που δημιούργησε η ανθρωπότητα με τόσο κόπο, αυτά που δημιουργήθηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα των ανθρώπων που κατέκτησαν το Διάστημα.

Λέτε το video να είναι μια εικόνα από το προσεχές μέλλον;



Πηγή