Σαρώνει το iPhone 6 στην Κίνα

33
Σαρώνει το iPhone 6 στην Κίνα

Η Apple πουλάει περισσότερες συσκευές στην ασιατική χώρα απ’ ό,τι στην Αμερική

Η Κίνα μπορεί να άργησε λίγο να μπει στο «πάρτι» του iPhone 6 που έστησε η Apple παγκοσμίως, εξαιτίας νομοθετικών δικλίδων, αλλά πραγματικά φαίνεται πως άξιζε τόσο η αναμονή όσο και επιβεβαιώθηκε η επιμονή του Tim Cook γι’ αυτή την αγορά.

Λίγο πριν ανακοινώσει η Apple τα οικονομικά αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο, αναλυτές της USB υποστηρίζουν πως την περίοδο των εορτών πουλήθηκαν περισσότερα iPhones στην Κίνα απ’ ό,τι στην έδρα της Apple, την Αμερική.

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις η Κίνα θα έρθει πρώτη με ένα ποσοστό της τάξης του 36% της παγκόσμια αγοράς του iPhone αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αμερική με ένα ποσοστό 24%. Πέρυσι, 29% των iPhones πουλήθηκαν στην Αμερική και 22% στην Κίνα.

Τα δύο νέα iPhone 6 έγιναν διαθέσιμα στην Κίνα την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου βάζοντας τέλος στη μαύρη αγορά που μάστιζε τη χώρα γι’ αυτές τις συσκευές.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως ο Tim Cook θέλει να συνεχίσει να επενδύει η Apple στην Κίνα. Μάλιστα για πρώτη φορά η Apple εκθρόνισε από την πρώτη θέση τη Samsung στη χώρα ως πολυτιμότερη εταιρεία.

Πηγή: appleworldhellas.com