Σε τρεις μήνες πουλήθηκαν 74,5 εκατ. iPhones

14
Σε τρεις μήνες πουλήθηκαν 74,5 εκατ. iPhones

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Apple – Πουλούσε 34.000 συσκευές την ώρα!

Τα 178 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπέρασαν τα ταμειακά διαθέσιμα της Apple, με την εταιρεία να ανακοινώνει τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 18 δισ. δολαρίων (σχεδόν 16 δισ. ευρώ) για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, υψηλότερα δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ των 15,9 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει η ExxonMobil το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Standard and Poor’s.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις-ρεκόρ του iPhone 6 -74,5 εκατομμύρια iPhones πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου- αλλά και στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac και στο ρεκόρ πωλήσεων μέσω του App Store.

Ταυτόχρονα, στις 22 Νοεμβρίου η Apple απέστειλε την δισεκατομμυριοστή iOS συσκευή της,  του λογισμικού, δηλαδή, για κινητά, το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc και συμπεριλαμβάνει τα iPhone, iPad και iPod touch.

Οι πωλήσεις ωστόσο της ταμπλέτας iPad παρέμειναν απογοητευτικές σημειώνοντας πτώση 18% το 2014 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ανά κατηγορία συσκευών, η Apple πούλησε στο τρίμηνο 74,5 εκατομμύρια iPhones, 21,4 εκατ iPads και 5,52 εκατ Macs (+14%).

Όπως δήλωσε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ, σε όλη τη διάρκεια του τριμήνου η Apple πουλούσε κατά μέσο όρο 34.000 iPhones την ώρα. «Η ζήτηση για το iPhone ήταν συγκλονιστική, ξεπερνώντας τις πιο υψηλές προσδοκίες μας», σχολίασε ο ίδιος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το iPhone υπολογίζεται ότι συνεισέφερε κατά 69% στον συνολικό τζίρο της Apple.

Οι πωλήσεις εκτός ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν πλέον το 65% των εσόδων της αμερικανικής εταιρείας. Ειδικότερα στην Ευρώπη τα έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 20%.

Εκεί, πάντως, που η Apple σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας (συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν), όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 70%, φτάνοντας τα 16,1 δισ δολάρια με αποτέλεσμα η κινεζική αγορά να συνεισφέρει το 21,6% των εσόδων της Apple στο πρώτο τρίμηνο το οικονομικού της έτους.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr