Σκληροπυρηνικοί χρήστες Windows Phone το εγκαταλείπουν για χάρη του iPhone

39
Σκληροπυρηνικοί χρήστες Windows Phone το εγκαταλείπουν για χάρη του iPhone

Αν θέλατε μια καλύτερη απόδειξη πως τα Windows Phone δεν πείθουν την αγορά, η σημερινή είδηση ίσως είναι αυτή μιας και ισχυροί υποστηρικτές της εταιρείας τα εγκαταλείπουν επίσημα για χάρη του iPhone.

Πιο συγκεκριμένα οι βετεράνοι δημοσιογράφοι της Microsoft Ed Bott και Tom Warren δημιούργησαν ξεχωριστές εκθέσεις στις οποίες ασκούν κριτική στα Windows Phones και ανακοινώνουν επίσημα πως σταματούν να τα χρησιμοποιούν ως προσωπικές συσκευές.

Ο Bott αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Χάρη στο περίεργο Marketing της Microsoft και το ελάχιστο μερίδιο που έχει στην αγορά smartphones οι πάροχοι στην Αμερική δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τις εν λόγω συσκευές ενώ παράλληλα η εταιρεία δεν έχει την δύναμη ή την όρεξη να διαπραγματευτεί μαζί τους. Έτσι τα εν λόγω προϊόντα παραμένουν στάσιμα στην αγορά κρατώντας πίσω την mobile πλατφόρμα των Windows Phone και κάνοντας την εμπειρία του χρήστη εκνευριστική”

Η αλήθεια είναι πως τα Windows Phone έχουν φτωχή αναβάθμιση λογισμικού σε αντίθεση για παράδειγμα με την Apple που μπορεί σε παγκόσμια κλίμακα να διαθέσει ένα νέο iOS για όλες τις συσκευές της χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο Bott για δεκαετίες ήταν υπέρμαχος της Microsoft έχοντας μάλιστα γράψει και βιβλία για την εταιρεία. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ίδιο ήταν το λανσάρισμα της ναυαρχίδας της Microsoft Lumia τον Φεβρουάριο που όμως η εταιρεία σταμάτησε την πώληση του τον Οκτώβριο. Αυτό είναι σαν η Apple να σταματούσε τις πωλήσεις των iPhone 6 ξαφνικά τον Μάιο.

Πλέον ο Bott δηλώνει και επίσημα χαρούμενος χρήστης ενός iPhone 6 Plus.

Όσο αφορά τώρα τον Warren και αυτός με την σειρά του για χρόνια ήταν υποστηρικτής της Microsoft. Πλέον όμως δηλώνει υπερήφανος χρήστης ενός iPhone 6.

O λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την επιλογή ήταν το πόσο πίσω έχει μείνει η Microsoft στον τομέα των mobile εφαρμογών για την πλατφόρμα της. Επίσης ακόμη και οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για τα Windows Phone, όπως αυτή του Instagram, σαν υλοποίηση είναι πολύ πιο πίσω από τις αντίστοιχες του iOS και Android.