Smartphones και ταμπλέτες «κερδίζουν» την τηλεόραση

12
Smartphones και ταμπλέτες «κερδίζουν» την τηλεόραση

Όλο και περισσότεροι περνούν περισσότερη ώρα με τις «έξυπνες» συσκευές τους

Για πολλά χρόνια η τηλεόραση αποτελούσε την κύρια μορφή διασκέδασης στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την εξέλιξη των «έξυπνων» συσκευών οι χρήστες έχουν αρχίσει να… μειώνουν τις ώρες που περνούν καθιστοί απέναντι από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, η τάση αυτή είναι αυξητική τα τελευταία δύο χρόνια, με τους χρήστες να περνούν κατά μέσο όρο 3 ώρες (2 ώρες και 57 λεπτά) κάθε μέρα ασχολούμενοι με τις «έξυπνες» συσκευές, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 9,3% τους τελευταίους 9 μήνες.

Αντίθετα, ο χρόνος που περνούν οι τηλεθεατές στην τηλεόραση έχει παραμείνει σταθερός από το 2012, στις 2 ώρες και 48 λεπτά την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδα flurry.com, είναι η πρώτη φορά που ο χρόνος που περνά κανείς με τις κινητές συσκευές ξεπερνά αυτόν της τηλεόρασης.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν έλαβαν υπόψη το φαινόμενο της «δεύτερης οθόνης», δηλαδή το διάστημα που ένας χρήστης μπορεί να έχει αναμμένη την τηλεόραση και παράλληλα να χρησιμοποιεί κάποια «έξυπνη» συσκευή.

Μια άλλη πρόσφατη έρευνα, αναφέρει ότι οι χρήστες περνούν πλέον περισσότερο χρόνο με το κινητό τους τηλέφωνο, παρά με το/τη σύντροφό τους.

Ο μέσος χρόνος που χρησιμοποιεί κανείς μια κινητή συσκευή ανέρχεται στα 119 λεπτά την ημέρα, ενώ με το «άλλο του μισό» μόλις στα 97 λεπτά την ημέρα.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr