Steve Jobs: ακόμη και μετά τον θάνατό του, συνεχίζει να πατεντάρει

40
Steve Jobs: ακόμη και μετά τον θάνατό του, συνεχίζει να πατεντάρει

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι ο Steve Jobs ήταν ένας από τους μεγάλους “καλλιτέχνες” που επηρέασε τον 20ο τον 21ο αιώνα. Μεγαλομανής, ιδιοφυής και εξαιρετικός τεχνοκράτης είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που -δίκαια- του έχουν αποδοθεί. Σε όλη την πορεία του παρέμεινε δημιουργικότατος και συνεχώς προσπαθούσε να γεννήσεις ιδέες και να φανταστεί προϊόντα για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε ένα αποκλειστικό αφιέρωμα που έχει το Technology Review του ΜΙΤ, μπορείτε να διαβάσετε ένα εκτενές άρθρο στο οποίο περιλαμβάνονται οι 458! πατέντες που είχε στο όνομά του, ξεκινώντας από την 1η του 1983 που αφορούσε την δημιουργία PC έως και αυτήν που αφορά το επιβλητικό γυάλινο κύβο που βρίσκεται έξω από το κατάστημα της Apple στην 5th Avenue στην Νέα Υόρκη. Η δημιουργικότητα του ήταν τέτοια ώστε 3 χρόνια μετά τον θάνατό του, το γραφείο ευρεσιτεχνιών να κατοχυρώνει  ακόμη πατέντες στο όνομά του.

USD268584-1_1-640x817Σαφώς και δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με εφευρέτες όπως ο Νίκολα Τέσλα ή ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, μιας και ο Steve κατοχύρωνε πατέντες που είχαν να κάνουν με την εικόνα, την αίσθηση και το design των προϊόντων και όχι με τον τρόπο με τον οποίο αυτές λειτουργούν. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, πολλές πατέντες προέκυπταν στα meetings που γίνονταν καθώς ο Steve φαντάζονταν το προϊόν και την διεπαφή που ήθελε να έχει με τον χρήστη.

 

 

 

 

Πηγή: appleworldhellas.com