Super Mario Bros. του 1985 πωλήθηκε στο ποσό ρεκόρ των $2 εκατ.!

8


Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ταβάνι στα ποσά που πιάνουν τα καλοδιατηρημένα και σφραγισμένα video games του παρελθόντος. Τα ρεκόρ σπάνε διαρκώς του τελευταίους μήνες και μετά την εκτόξευση του Super Mario 64 τον περασμένο μήνα στα $1.56 εκατ., μέσα στο Σαββατοκύριακο προέκυψε νέος “νικητής” στην κατηγορία.

Για την ακρίβεια, την περασμένη Παρασκευή πωλήθηκε ένα σπάνιο σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. του NES (1985) στα $2 εκατ., το οποίο είχε αξιολογηθεί με βαθμολογία 9.8 Α+ από την υπηρεσία Wata. Αυτή τη φορά, όμως, πρόκειται για απευθείας πώληση και όχι για δημοπρασία.

Το συγκεκριμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. βρισκόταν στην κατοχή της Rally, μια εταιρεία που ασχολείται με την αγορά σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων και στη συνέχεια δέχεται προσφορές από ενδιαφερόμενους για την μεταπώληση τους, είτε ολοκληρωτικά είτε με κάποιο μερίδιο. Στην περίπτωση του Super Mario Bros., η Rally το είχε αγοράσει για $140,000 τον Απρίλιο του 2020 και μάλιστα πέρυσι δέχτηκε προσφορά για να το πουλήσει στα $300,000.

Οι μέτοχοι της εταιρείας απέρριψαν την προσφορά και όπως αποδείχτηκε έκαναν πολύ καλά, αφού κατάφεραν να πάρουν $2 εκατ. μετά από μόλις έναν χρόνο…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή