Τα Android smartphones ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο το 2014

117
Τα Android smartphones ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο το 2014

Πριν από λίγες μέρες μαζί με τα οικονομικά της αποτελέσματα η Apple ανακοίνωσε ότι έφτασε στο ένα δισεκατομμύριο iOS συσκευές με το τυχερό να είναι ένα γκρι iPhone 6 Plus. Ο αριθμός αυτός ακούγεται εντυπωσιακός αλλά όχι μπροστά στους αντίστοιχους αριθμούς του Android το οποίο μέσα στο 2014 μόνο ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, την χρονιά που μας πέρασε απεστάλησαν 1.3 δισεκατομμύρια smartphones για πρώτη φορά ever, εκ των οποίων πάνω από 1 δισ. τρέχει Android και αυτό σημαίνει ότι το OS της Google κατέχει το 81% της αγοράς ενώ η Apple έχει το 15%.

android shipments

Οι αποστολές smartphones ανέβηκαν κατά 30% σε σύγκριση με το 2013. Μόνο τα Android πήγαν από 0.8 δισ. στο 1 δισ. ενώ το iOS πήγε από τα 153 εκατομμύρια του 2013,στα 193 εκατομμύρια συσκευές. Τρίτο στη σειρά έρχεται το Windows Phone με πολύ μικρότερους αριθμούς καθώς πήγε από τα 35.8 εκατομμύρια του 2013 στα 38.8 εκατομμύρια τη χρονιά που μας πέρασε.

Η Strategy Analytics δεν έδωσε ακριβείς αριθμούς για κάθε κατασκευαστή ξεχωριστά, όμως από άλλες αναφορές επισημαίνεται ότι Apple και Samsung ηγούνται των πωλήσεων, και μάλιστα η Apple μετά τις πωλήσεις ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, έχει ίδιο ποσοστό με τη Samsung. Άλλοι κατασκευαστές όπως η LG τα πήγαν εξαιρετικά καλά ενώ άλλοι όπως η BlackBerry για παράδειγμα με το OS της ανήκουν στην κατηγορία «Others» που σημαίνει ότι είναι στο 0.7% της αγοράς, έπεσε από το 2013 που ήταν στο 2%.

android shipments

 

 

Πηγή: techblog.gr