Tesla Greece: Μια τεράστια ευκαιρία για να αποδείξουν οι Ελληνες την αξία τους [βίντεο]

8


Η είδηση της απόβασης της μοναδικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, Tesla, στην Ελλάδα, έγινε δεκτή πριν από μερικούς μήνες με ενθουσιασμό και τώρα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλά για πρώτη φορά για την κίνηση αυτή.

Όλοι μιλούσαν για ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρόλο που τα οχήματά της δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Αμέσως μετά όμως, έγινε γνωστό πως η Tesla πρόκειται να δημιουργήσει στη χώρα μας μια μικρή εταιρεία, την Tesla Greece, ένα ερευνητικό hub με σκοπό τη διαρκή μελέτη σε θέματα κυρίως ενέργειας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό.

Τότε, όλοι – και δικαίως – άρχισαν να μιλούν για νέες θέσεις εργασίας και επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, στα πάτρια εδάφη.

Ένας από αυτούς, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, απόφοιτος του ΕΜΠ, εργάζεται στην Tesla στην Silicon Valey από το 2011, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διατριβής του. Η εργασιακή του εμπειρία στην πρωτοποριακή αυτή εταιρεία, είναι μοναδική. Και η χαρά του όταν το ανακοινώθηκε πως η εταιρεία προχωρά με την ίδρυση του ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα, ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Η Tesla μιλώντας για πρώτη φορά μέσω εκπροσώπου της για το Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα, τονίζει πως είναι μια τεράστια ευκαιρία για να αποδείξουν οι Έλληνες επιστήμονες την αξία τους. Είναι μια μοναδική κίνηση εμπιστοσύνης και μπορεί να προσελκύσει όλους εκείνους που εγκατέλειψαν την χώρα μας αναζητώντας αλλού μια καριέρα με προοπτικές εξέλιξης.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Επικεφαλής Σχεδιασμού Κινητήρων Τesla: «Η Επιστήμη είναι ο κατεξοχήν τομέας που επωφελείται από την εξωστρέφεια. Όταν δεν υπάρχουν στερεότυπα και αγκαλιάζουμε τους επιστήμονες από όπου και αν προέρχονται, φτιάχνουμε τον χώρο για δημιουργία. Προάγουμε την εξέλιξη».

Όσο για τους Έλληνες επιστήμονες, τονίζει: «Το Ερευνητικό Κέντρο της Tesla στην Ελλάδα είναι μια τεράστια ευκαιρία που μας δίνεται για να αποδείξουμε την αξία μας. Μέσα από μια τέτοια κίνηση εμπιστοσύνης, έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε πολλές νέες και αξιόλογες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, προσελκύοντας έμπειρο επιστημονικό προσωπικό να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να προσπαθείς να ανοίγεις διαρκώς την σκέψη σου. Να αντλείς τα καλά από κάθε μέρος που βρίσκεσαι, να γεμίζεις εμπειρίες από τις σπουδές σου, να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που έχουν πάθος για αυτό που κάνουν. Έτσι, με ταπεινότητα, αλληλοσεβασμό και αναγνώριση του κοινού οφέλους, μπορείς να δεις τις προσπάθειες σου να αποδίδουν και τα όνειρά σου να γίνονται πραγματικότητα. Αυτό είναι ό, τι πολυτιμότερο μού έμαθε η εμπειρία μου στην Silicon Valley. Δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαζόμαστε σε κάτι λιγότερο από αυτό που έχουμε πραγματικό πάθος να κάνουμε».

Με το σλόγκαν #Makingithappen, η αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιεί μια καμπάνια, θέλοντας να δείξει ότι Ελλάδα και Αμερική, είναι δύο χώρες οι οποίες συνεργάζονται, μπορούν να μοιραστούν τις ιδέες τους και να παράγουν σημαντικά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο πολλών ετών φιλίας για ανθρώπους που αφουγκράζονται τον κόσμο μας, καινοτομούν και δημιουργούν το αύριο. Και η Tesla είναι το τρανταχτό παράδειγμα αυτής της πολυετούς συνεργασίας.
 





Πηγή