Τεστ δείχνουν τους σύγχρονους SSD να αντέχουν χιλιάδες χρόνια χρήσης

33
Τεστ δείχνουν τους σύγχρονους SSD να αντέχουν χιλιάδες χρόνια χρήσης

Όλοι μας θα έχουμε ακούσει ότι οι SSD υπερέχουν σε αξιοπιστία και ταχύτητα, σε σχέση με τους κλασσικούς HDD δίσκους με τα κινητά μέρη τους τα οποία τους θέτουν αρκετούς περιορισμούς. Αλλά πόσο καλύτεροι όσο αφορά την αξιοπιστία μπορούν να είναι οι SSD. Το The Tech Report έβαλε έξι SSD’s, μεταξύ των οποίων τον Kingston HyperX 3K, τον Samsung 840 Pro και από την σειρά Intel 335, να γράφουν επαλειμμένα 10 GB που αποτελούνταν από μικρά και μεγάλα αρχεία.

Τέσσερις από τους SSD’s σταμάτησαν να λειτουργούν πριν περάσουν το ορόσημο του 1 Petabyte δεδομένων, έχοντας μεταφέρει πάντως περισσότερα δεδομένα από τις προδιαγραφές τους πριν εμφανιστούν χαλασμένα flash sectors. Παρόλα αυτά δύο SSD’s, αυτοί της Kingston και της Samsung, έχουν εγγράψει και επανεγγράψει πάνω από 2 Petabyte δεδομένα και συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεδομένου ότι ένας τυπικός χρήστης θα γράψει περίπου 1-2 Terabyte δεδομένα στον SSD του τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι ο SSD μπορεί να αντέξει θεωρητικά και 1000 χρόνια. Φυσικά σε αυτό το διάστημα τα υλικά του δίσκου θα έχουν αποσυντεθεί και η τεχνολογία θα είναι αρχαία. Προφανώς είναι ένα παρωχημένο test αλλά είναι μια ένδειξη ότι οι SSD’s προσφέρουν στον χρήστη μεγαλύτερη ασφάλεια, παρόλο που είναι στην κυκλοφορία για σχετικά μικρό χρόνο σε σχέση με τους HDD.