The Heat is On, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και εθιστικό παιχνίδι [Video]

61


Στην εποχή των εντυπωσιακά αληθοφανών γραφικών, του ακατάπαυστου gameplay και στο λυκαυγές της εικονικής πραγματικότητας, εξακολουθούν να μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον ορισμένα διαμαντάκια μικρών στούντιο. Ένα από αυτά είναι και το Turmoil, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την κυκλοφορία του The Heat is On DLC που έφερε αρκετές καλοδεχούμενες αλλαγές και προσθήκες στο original παιχνίδι.

Για όσους δεν το έχουν ακουστά, το Turmoil κυκλοφόρησε το 2016 στο Steam σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, ενώ ακολούθησε και η mobile έκδοση του αποκλειστικά για το iPad το 2017. Το παιχνίδι μας μεταφέρει στον 19ο αιώνα στις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που έχει ξεσπάσει ο πυρετός του πετρελαίου.

Στο Turmoil αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός από τους τέσσερις υποψήφιους βασιλιάδες του πετρελαίου σε μια μικρή πόλη του Texas και μπαίνεις στη μάχη εναντίον των υπολοίπων για να γίνεις ο κορυφαίος. Στον αγώνα σου συνδράμουν διάφοροι έμποροι και συνεργάτες από την πόλη, οι οποίοι σε βοηθούν να βρεις, να εξαγάγεις και να πουλήσεις το πετρέλαιο ευκολότερα και στην υψηλότερη δυνατή τιμή.

Ξεκινώντας το παιχνίδι μπορείς να προσλάβεις κάποιον να σου βρει το καλύτερο σημείο για την γεώτρηση, έτσι ώστε να πετύχεις το μεγαλύτερο κοίτασμα στο υπέδαφος. Χτίζεις από επάνω την αντλία σου και κατεβάζεις το τρυπάνι σου με την ελπίδα να βρεις το κοίτασμα, χωρίς να πέσεις επάνω σε βράχο. Αφότου ξεκινήσει η άντληση του πετρελαίου θα πρέπει να αγοράσεις άμαξες για να μεταφέρουν το πετρέλαιο στην “Αριστερή” ή στη “Δεξιά” εταιρεία, κάτι που πρέπει να αποφασίσεις ανάλογα με την τιμή που προσφέρουν.

Αυτό είναι το απλοϊκό gameplay του παιχνιδιού, αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, διότι έχεις περιορισμένο budget στην αρχή και θα πρέπει να σκεφτείς καλά που και πως θα διανέμεις το αρχικό κεφάλαιο, να τοποθετήσεις περισσότερες αντλίες, να αγοράσεις περισσότερες άμαξες, να προλαβαίνεις να παίρνεις το πετρέλαιο από την αντλία προτού ξεχειλίσει, να χτίσεις αποθήκη που θα μαζεύει εκεί το πετρέλαιο για να μην έχεις απώλειες και να βρίσκεις κοιτάσματα φυσικού αερίου που επιταχύνουν την άντληση και ανεβάζουν την τιμή.

Αν σας φαίνονται πολλά και περίπλοκα όλα τα παραπάνω, ξεχάστε το. Το παιχνίδι είναι ταχύτατο, όλα γίνονται εύκολα και ουσιαστικά καλείσαι να πάρεις τη σωστή απόφαση όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να παρουσιάσεις το καλύτερο δυνατό ισοζύγιο μέχρι να τελειώσουν οι διαθέσιμοι πόροι της πίστας ή μέχρι να ολοκληρωθεί ένα ημερολογιακό έτος (περνά πολύ γρήγορα).

Με την έλευση του The Heat is On DLC, οι δημιουργοί πρόσθεσαν ακόμα περισσότερες παραμέτρους. Για παράδειγμα, μπορείς να κλείσεις συμφωνία με μία από τις δύο εταιρείες για να πουλάς αποκλειστικά σε αυτούς, επομένως, θα πρέπει να χτίσεις αποθήκη και να περιμένεις να αυξηθεί η τιμή προτού ανοίξεις και πάλι τα δρομολόγια.

Το υπέδαφος είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού στα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου προστέθηκαν τώρα και αυτά με λάβα. Όταν τρυπάς σε κοίτασμα αερίου, μπορείς να στέλνεις τους σωλήνες σου απευθείας στην “Αριστερή” ή στη “Δεξιά” εταιρεία, έτσι ώστε το πετρέλαιο να κινείται γρηγορότερα. Αν πετύχεις, όμως, και κοίτασμα λάβας, τότε μπορείς να συνδέσεις ειδικό αγωγό που επιταχύνει ακόμη περισσότερο τη ροή επειδή θερμαίνει το πετρέλαιο. Ακόμη, οι έμποροι και οι εφευρέτες προσφέρουν πολλά περισσότερα και χρησιμότερα εργαλεία για να επεκτείνεις την επιχείρηση σου και να ξεπεράσεις τους ανταγωνιστές σου.

Σε γενικές γραμμές, εάν θέλετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα σας και ψάχνετε κάτι γρήγορο και εθιστικό, τότε το Turmoil αξίζει και με το παραπάνω τα €9.99!

Turmoil – [Steam Link]



Πηγή