Threads: Διαθέσιμο από σήμερα και στην Ευρώπη το «Twitter» του Ζούκερμπεργκ -Τα χαρακτηριστικά του

8


Ο όμιλος Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ λάνσαρε σήμερα στην Ευρώπη την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Threads, άμεση ανταγωνίστρια του Χ (Twitter), η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πλατφόρμα λειτουργεί από τον Ιούλιο στο υπόλοιπο κόσμο, αλλά ο όμιλος Meta προτίμησε να καθυστερήσει την άφιξή του στην ΕΕ ώστε να υπάρξει ο χρόνος για την μελέτη των επιπτώσεων των ευρωπαϊκών κανόνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι το Threads

Στο Threads οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αναρτήσεις, να σχολιάσουν και να κοινοποιήσουν ό,τι θέλουν. Παράλληλα, θα μπορούν να διατηρούν το ίδιο όνομα που έχουν στο Instagram και να ακολουθήσουν αυτόματα τους ίδιους λογαριασμούς. Το Threads περιγράφεται ως πλατφόρμα «όπου οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα, μέχρι το τι θα γίνει αύριο».

Οι χρήστες της νέας πλατφόρμας θα χρειαστούν έναν λογαριασμό στο Instagram για να συνδεθούν. Αφού εγγραφούν, μπορούν να επιλέξουν να ακολουθούν τους ίδιους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram, αν και αυτοί έχουν ενταχθεί στη νέα εφαρμογή.

Η εφαρμογή μοιάζει πολύ με το Twitter οπτικά, αν και έχει αλλάξει κάποια από τη διατύπωση, με τα retweets να ονομάζονται «reposts» και τα tweets «threads».

Οι αναρτήσεις στο Threads μπορούν να έχουν 500 χαρακτήρες, σε σύγκριση με 280 για τους περισσότερους χρήστες του Twitter, και μπορούν να αναρτηθούν βίντεο διάρκειας έως και 5 λεπτών, ενώ μια ανάρτηση μπορεί να κοινοποιηθεί ως σύνδεσμος σε άλλες πλατφόρμες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν unfollow, να μπλοκάρουν, να περιορίσουν ή να αναφέρουν άλλους. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να φιλτράρουν τις απαντήσεις που περιέχουν ορισμένες λέξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή