Tik Tok: Η εφαρμογή με τα βίντεο για την οποία παραληρεί όλη η γενιά Gen Z [βίντεο] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

15


Το χαρακτηρίζουν ως το νέο Instagram της generation Z. Το Tik Tok είναι εδώ και φέρνει κάτι νέο στις εφαρμογές.

Το Tik Tok είναι εφαρμογή που ξεκίνησε από την Αμερική και σιγά σιγά άρχισε να κατακτά όλο τον κόσμο και κυρίως τους εφήβους. Δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα social media, καθώς στο Tik Tok οι χρήστες δημιουργούν σύντομα βίντεο που παίζουν σε λούπα από 3 έως 60 δευτερόλεπτα. Με ένα σκρολ θα παρατηρήσετε ότι τα βιντεάκια παρουσιάζουν παρωδίες γνωστών τραγουδιών, χρήστες να λένε με ύφος δημοφιλείς ατάκες σειρών ή να χορεύουν σε ρυθμό. Κάποια είναι πραγματικά απίθανα!

Βίντεο: Μια γεύση από την εφαρμογή Tik Tok

Η εφαρμογή διαθέτει μεγάλη βιβλιοθήκη με μουσικά κομμάτια, με τους χρήστες να επιλέγουν όποιο επιθυμούν για να τραγουδήσουν. Υπάρχει, δε, η δυνατότητα εγγραφής φωνής ή να κάνει χρήση ηχητικών εφέ.

Μια εφαρμογή με δισεκατομμύρια downloads

Η εφαρμογή είναι δημοφιλέστατη σε νεαρές ηλικίες, καθώς ικανοποιεί την ανάγκη του για εναλλαγή των τρεντ, ενώ παράλληλα είναι αστεία και τους βάζει στη ζωή ενός άλλου ατόμου.

Το Tik Tok έχει εγκατασταθεί από τουλάχιστον 1,5 δισ. χρήστες, ξεπερνώντας το Instagram σε downloads. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο, το μπλογκ Sensor Tower ανέφερε ότι «το Tik Tok ήταν η social media εφαρμογή που κατέβασαν περισσότερο οι χρήστες τον Σεπτέμβριο του 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα downloads έφτασαν περίπου τα 60 εκατομμύρια. Μάλιστα, οι χώρες που κατέβασαν περισσότερο την εφαρμογή ήταν η Ινδία (σε ποσοστό 44%) και οι Η.Π.Α. (8%)».

Η κινεζική εταιρεία Byte Dance, που ανήκει το Tik Tok, μετά από τη συγχώνευση του app με το Musical.ly, είδε την περιουσία της να εκτοξεύεται στα 75 δισ.. Στην Ελλάδα, μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής αλλά ήδη έφηβοι και σελέμπριτις έχουν ανοίξει τους δικούς τους λογαριασμούς.





Πηγή