Viber Payments: Πρώτα στην Ελλάδα η υπηρεσία που επιτρέπει να συνδέσετε το ψηφιακό πορτοφόλι σας

69


Το Viber δημιουργεί μια νέα υπηρεσία, η οποία λανσάρεται για αρχή στις αγορές της Ελλάδας και της Γερμανίας και επιτρέπει στον χρήστη τη δημιουργία ψηφιακού πορτοφολιού.

Το Viber, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της ιαπωνικής Rakuten, έχει ξεκινήσει ήδη να προσεγγίζει το fintech, λανσάροντας υπηρεσίες, όπως μεταφορά χρημάτων και πληρωμές chatbot σε διάφορες χώρες όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, κάνει μια κίνηση για να ενισχύσει αυτήν τη στρατηγική: κυκλοφορεί το Payments στο Viber, μια νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακά πορτοφόλια, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τους λογαριασμούς τους στο Viber.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ψηφιακά πορτοφόλια της υπηρεσίας Payments θα μπορούν να είναι συνδεδεμένα με κάρτες Visa και Mastercard, αλλά και με τραπεζικούς λογαριασμούς. Αφού συνδεθούν με κάρτα ή λογαριασμό, μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές λογαριασμών και αγορές αγαθών, καθώς και για μεταφορά χρημάτων σε άλλα άτομα. Οι μεταφορές μεταξύ χρηστών θα είναι ανάμεσα στις πρώτες υπηρεσίες που θα γίνουν διαθέσιμες και θα είναι δωρεάν. Υπηρεσίες όμως όπως είναι οι πληρωμές σε επιχειρήσεις θα χρεώνονται.

Γιατί έρχεται πρώτα στην Ελλάδα το Viber Payments

Η υπηρεσία λανσάρεται πρώτα σε δύο αγορές – τη Γερμανία και την Ελλάδα – καθώς η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά στη συνέχεια και σε άλλες αγορές παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Viber, Ofir Eyal, είπε ότι οι λόγοι που επιλέχθηκαν η Ελλάδα και η Γερμανία για το λανσάρισμα της υπηρεσίας ήταν στρατηγικοί.

Στην Ελλάδα, την οποία περιέγραψε ως «μωβ χώρα», το Viber είναι εγκατεστημένο στο 91% των ενεργών smartphones, εξυπηρετώντας 7 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό το γεγονός καθιστά την υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων “peer to peer” πιο βιώσιμη. Παράλληλα, ενημέρωσε πως υπάρχει και επιλογή μεταφοράς χρημάτων σε χρήστες που δεν ανήκουν στο Viber, αλλά δεν λειτουργεί απρόσκοπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γερμανία, εντωμεταξύ, έχει μόλις 3 εκατομμύρια χρήστες Viber, αλλά ο Eyal την περιέγραψε ως «ισχυρό διάδρομο» για μεταφορές στην Ελλάδα. Το Viber έτυχε επίσης να κερδίσει εκεί ένα βραβείο ασφαλείας πρόσφατα, «άρα η αντίληψη της επωνυμίας είναι ισχυρή», σημείωσε ο CEO.

Προς το παρόν, οι προϋπάρχουσες υπηρεσίες πληρωμών του Viber, όπως είναι οι πληρωμές μέσω chatbot, θα παραμείνουν ως έχουν, κυρίως στην Ουκρανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, είπε ο Eyal. Μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί για εκατομμύρια μεταφορές, όμως σταδιακά θα καταργηθούν, όσο επεκτείνεται η χρήση των Viber Payments.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή