WhatsApp: Η αλλαγή στην αποστολή φωτογραφιών που θα φέρει τα πάνω-κάτω

5


Το WhatsApp φαίνεται πως ετοιμάζεται για μια σημαντική αναβάθμιση στην αποστολή φωτογραφιών μέσω της εφαρμογής, γεγονός που θα επιτρέψει να στέλνουμε μέσω αυτής όπου θέλουμε χωρίς πρόβλημα φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.

Τέρμα στις «πιξελιασμένες» φωτογραφίες που στέλνουμε μέσω WhatsApp; Φαίνεται πως ναι, αν επαληθευτούν τα όσα αναφέρει το WABetaInfo, που σημείωσε πως στη δοκιμή της τελευταίας beta έκδοσης της εφαρμογής, υπήρχε πλέον η επιλογή της αποστολής μέσω της πλατφόρμας φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, όπως αναμεταδίδει η Daily Mail.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό το χαρακτηριστικό βελτιώνει σίγουρα την εμπειρία χρήστη κατά την αποστολή εικόνων και ήδη γίνεται διαθέσιμο σε δοκιμαστές της beta έκδοσης», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Το WABetaInfo εντόπισε το νέο χαρακτηριστικό στις πιο πρόσφατες beta εκδόσεις του WhatsApp για τα λογισμικά iOS και Android (την 23.11.0.76 και την 2.23.12.13, αντίστοιχα).

Το WhatsApp μειώνει στο 70% την ποιότητα των φωτογραφιών που στέλνονται μέσω της εφαρμογής

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το WhatsApp μειώνει την ποιότητα των εικόνων που αποστέλλονται μέσω αυτού σε άλλους χρήστες στο 70%, κάτι που ενώ «κερδίζει» όσον αφορά την ταχύτητα αποστολής δεδομένων, μπορεί να είναι εκνευριστικό, ιδίως αν πρόκειται για φωτογραφίες που θέλουμε να μοιραστούμε μέσω άλλων social media, όπως το Instagram.

Το WABetaInfo, μοιράστηκε ένα screenshot του υπό δοκιμή χαρακτηριστικού αναφέροντας πως είναι πλέον δυνατό να «διαλέξουμε μια καλύτερη ποιότητα όταν στέλνουμε φωτογραφίες και αυτή η επιλογή εμφανίζεται μόνο όταν επιλέγεις μια φωτογραφία μεγάλη σε μέγεθος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι φαίνεται πως δοκιμάζει το WhatsApp σε σχέση με τις φωτογραφίες που στέλνονται μέσα από το «περιβάλλον» του/ Screenshot: WABetaInfo, Daily Mail
Τι φαίνεται πως δοκιμάζει το WhatsApp σε σχέση με τις φωτογραφίες που στέλνονται μέσα από το «περιβάλλον» του/ Screenshot: WABetaInfo, Daily Mail

Εξ ορισμού, βέβαια, οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται σε «standard» ποιότητα, ωστόσο πλέον φαίνεται πως θα υπάρχει και η επιλογή για αποστολή HD εικόνων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επιλογή αυτή δεν σημαίνει πως «θα στέλνουμε φωτογραφίες στην αυθεντική ποιότητα καθώς αυτή η δυνατότητα σημαίνει διατήρηση των διαστάσεων της εικόνας, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωη θα εφαρμόζεται μια ελεαφρά συμπίεση».

Όταν μια φωτογραφία στέλνεται σε υψηλή ανάλυση, θα «μαρκάρεται» ως «high-quality photo» μέσω ειδικής ετικέτας στο σχετικό μήνυμα. Η νέα δυνατότητα, με τα παρόντα δεδομένα, περιορίζεται στις φωτογραφίες, ενώ τα videos θα συμπιέζονται πριν αποσταλούν, όπως αναφέρει η Daily Mail, που σημειώνει τέλος πως είναι ασαφές αν αυτή η δυνατότητα αποστολής HD φωτογραφιών θα αφορά όλους τους χρήστες ή όχι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή