Windows και Windows Phone Stores, έφτασαν τα 500,000 apps

16
Windows και Windows Phone Stores, έφτασαν τα 500,000 apps

Τον χρόνο που μας πέρασε ο Joe Belfiore είχε κάνει την τολμηρή πρόβλεψη και είχε πει ότι «app gap» που υπάρχει μεταξύ των Windows Phone και άλλων πλατφορμών θα κλείσει μέσα στο 2014. Το 2014 φτάνει προς το τέλος του, αν και το κενό υπάρχει ακόμη, η Microsoft ανακοίνωσε τους νέους αριθμούς για να δείξει ότι το κενό μίκρυνε. Τα Windows και Windows Phone Stores πλέον έχουν πάνω από 500,000 apps.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft μέχρι 30 Σεπτεμβρίου το Windows Phone Store είχε 340,000 apps ενώ το Windows Store γύρω στα 187,000 apps. Από τη στιγμή μου η Microsoft σχεδιάζει να ενώσει τα δυο stores με τα Windows 10 τον επόμενο χρόνο, μπορούμε να πούμε ότι ο συνολικός αριθμός των 527,000 apps θα αλλάξει διότι πολλές εφαρμογές θα ενωθούν για να δημιουργηθούν universal Windows apps.

Android και iOS σταμάτησαν να ασχολούνται με τον αριθμό των apps από τη στιγμή που και οι δυο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, για τη Microsoft όμως οι αριθμοί έχουν σημασία μιας και είναι ακόμη πίσω. Ουσιαστικά όμως, είναι πίσω κυρίως σε αριθμούς διότι υπάρχουν σχεδόν όλα τα απαραίτητα apps και υστερεί κυρίως σε banking apps και games.

 

Πηγή