Xiaomi: Αποκαλύφθηκε η πραγματικά ασύρματη φόρτιση με το Mi Air Charge [εικόνες] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

11


Η Xiaomi προχώρησε στην ανακοίνωση της νέας «Mi Air Charge» τεχνολογίας της, ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης συσκευών το οποίο κάνει τη… δουλειά του από απόσταση αρκετών μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο φορτιστής είναι ένα μεγάλο κουτί, σαν τραπεζάκι, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ασύρματη ενέργεια μέσα από τον αέρα με 5W, όσο εσείς δηλαδή έχετε το κινητό στο… χέρι σας! Μάλιστα, μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα πολλαπλές συσκευές, ενώ δεν επηρεάζεται από φυσικά εμπόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φόρτιση δεν περιορίζεται μόνο στα τηλέφωνα… Σκοπός της Xiaomi είναι να κάνει έναν χώρο, όπως το σαλόνι, πραγματικά ασύρματο, με τα φωτιστικά, τα ηχεία και όλες τις άλλες smart home συσκευές να τροφοδοτούνται με ενέργεια χωρίς να είναι στην πρίζα!

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε κεραίες ασύρματης φόρτισης πέντε φάσεων, οι οποίες μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια την τοποθεσία του smartphone σας, ενώ ένας πίνακας ελέγχου φάσης που αποτελείται από 144 κεραίες μεταδίδει κύματα πλάτους χιλιοστών απευθείας στο smartphone σας μέσω διαμόρφωσης δέσμης.





Πηγή