Πολύ σύντομα θα μιλά Πολωνικά και Αράβικα

3


Το πόσο έχει επενδύσει η Google στην ανάπτυξη του ψηφιακού βοηθού Google Assistant μας το υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία, όπως για παράδειγμα στο πρόσφατο CES 2019.

Πέραν της προσθήκης νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων, η Google γνωρίζει ότι για να καταφέρει πραγματικά να κυριαρχήσει έναντι των ανταγωνιστών της, θα πρέπει να υποστηρίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες και εξυπακούεται πως έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος και σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Google Assistant θα υποστηρίζει πολύ σύντομα και τα Πολωνικά, ενώ ταυτόχρονα έρχονται πληροφορίες (όχι από την ίδια τη Google) πως θα υποστηρίζει και τα Αράβικα.

Σχετικά με την Πολωνία, οι developers μπορούν να δημιουργήσουν Actions και για αυτή τη γλώσσα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Google Assistant αποκτά και πολωνική προσωπικότητα υπό την έννοια ότι γνωρίζει σε βάθος την κουλτούρα και τα τοπικά έθιμα της χώρας. Δεν αποκλείεται με αυτήν την υποστήριξη της γλώσσας να ανοίξει και ο δρόμος για την επίσημη πώληση συσκευών Google Home.

Θα θέλαμε να μάθουμε, πάντως, αν θα υποστηρίξει και τα Ελληνικά στα κοντά.

[via]Πηγή