Έληξε η απεργία των ηθοποιών στο Hollywood, συνεχίζονται κανονικά οι παραγωγές

4


Η πολύμηνη απεργία του σωματείου των ηθοποιών του Hollywood (SAG-AFTRA) έφτασε και επίσημα στο τέλος της, καθώς ήρθαν σε οριστική συμφωνία με την ένωση των παραγωγών (AMPTP) και πλέον θα συνεχιστούν κανονικά οι παραγωγές των τηλεοπτικών σειρών και ταινιών που είχαν μπει στον πάγο για αρκετό διάστημα.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής (αναμένεται ότι θα κοινοποιηθούν αύριο 10 Νοεμβρίου 2023), παρόλα αυτά, η ιστοσελίδα Variety αναφέρει πως υπήρξε ομόφωνη αποδοχή τους από την επιτροπή των ηθοποιών. Επιπλέον, η Los Angeles Times κάνει λόγο ενίσχυση της ελάχιστης αμοιβής για τα μέλη, αυξήσεις στις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι ηθοποιοί για εκπομπές που μεταδίδονται στο διαδίκτυο, καλύτερη νοσοκομειακή κάλυψη, νέο συνταξιοδοτικό πλάνο και θα διασφάλιση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα κλέψει τις δουλειές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 είχε λήξει και η επίσης πολύμηνη απεργία των σεναριογράφων (WGA) που σε συνδυασμό με αυτήν των ηθοποιών είχαν παραλύσει την πλειοψηφία των παραγωγών.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή