Ένα app σε φέρνει πιο κοντά στους στόχους του 2022

15


Λογικά, η wish list για τις αγορές των επόμενων ημερών είναι έτοιμη. Ίσως και να έχει ξεφύγει λίγο. Τώρα άλλωστε είναι η κατάλληλη περίοδος για υπερβολές. Δυστυχώς, όμως, για τον ατομικό ή τον οικογενειακό προϋπολογισμό δεν είναι η μόνη!

Έχετε καθίσει ποτέ να υπολογίσετε πόσο μεγάλο μέρους του μισθού σας ξοδεύετε σε ταχυφαγεία ή σε αχρείαστα ρούχα και παπούτσια; Έχετε αντιληφθεί πόσα από αυτά που αγοράζετε είναι μάλλον υπερβολικά και όχι χρήσιμα; Θα εκπλαγείτε, όταν δείτε σε μια αναλυτική αναφορά το συνολικό ποσό των χρημάτων που πάει σε έξοδα τα οποία με μια δεύτερη ματιά μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Αν το παραπάνω σας έβαλε σε σκέψεις και αρχίσατε να αναζητάτε εύκολους και ρεαλιστικούς τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα και να αντιμετωπίσετε την επιρρέπεια στα περιττά έξοδα, η λύση βρίσκεται στο … κινητό σας.

Η εφαρμογή waiz αναλαμβάνει το έργο να ξεκαθαρίσει και να κατηγοριοποιήσει τα προσωπικά σας οικονομικά, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της τραπεζικής σας δραστηριότητας. Και ακόμη περισσότερο. Να σας υποστηρίξει στο να αρχίσετε να θέτετε οικονομικούς στόχους, αλλά και να βρείτε παράλληλα τον τρόπο ή, καλύτερα, τους πόρους για να τους πετύχετε.

Έτσι ώστε τα παραπάνω ερωτήματα να μη μένουν πλέον αναπάντητα.

Η διαδικασία είναι απλή! Εγκαταστήστε την εφαρμογή waiz μέσω του App Store ή του Google Play Store στη συσκευή σας. Ανοίξτε την εφαρμογή, συνδέστε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτετε και ενημερωθείτε εκτενώς από τις εξατομικευμένες αναφορές που σας παρατίθενται για τις κινήσεις των εξόδων σας.

Σε μια οθόνη, όλη η δραστηριότητα

Αν ανήκετε στην πλειοψηφία των Ελλήνων, χρησιμοποιείτε περισσότερες από μια τράπεζες. Η οθόνη «Συναλλαγές» του waiz συγκεντρώνει και αποτυπώνει το σύνολο των κινήσεών σας σε Alpha, ETE, Eurobank, Πειραιώς, καθώς και τις πιστωτικές τους, αλλά και την Ν26, ενοποιώντας το σύνολο της τραπεζικής σας δραστηριότητας. Η εικόνα για τα οικονομικά σας γίνεται ακόμα πληρέστερη αν συνδέσετε τους οικογενειακούς σας λογαριασμούς ή και των παιδιών.

Παράλληλα, τους ενεργούς λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε για διαφορετικά είδη συναλλαγών, έχετε τώρα την επιλογή να χαρακτηρίσετε με ονομασίες της επιλογής σας, ώστε να κινείστε γρηγορότερα στις οφειλές σας. Για παράδειγμα, τον έναν λογαριασμό, «Εξόφληση Δανείου» και τον άλλο «Λογαριασμοί Σπιτιού». Εννοείται πως, ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορείτε να προσθέσετε μία νέα Τράπεζα, ή να αλλάξετε ονομασία.

Δεν αρκεί όμως να ξέρεις πώς πας στα οικονομικά σου. Χρειάζεται να γνωρίζεις και πού πας. Σημαντικό όφελος της εφαρμογής είναι η στοχοθεσία. Με τα features «Μετρητής Εξόδων» και «Προκλήσεις», το waiz συγκεκριμενοποιεί τους οικονομικούς στόχους με τον χρήστη να ορίζει ένα ποσό προς μηνιαία αποταμίευση ή το όριο στις δαπάνες κάποιας κατηγορίας. Μήπως ήρθε η ώρα για λιγότερο take away και περισσότερο υγιεινό, σπιτικό, φαγητό; Μήπως η απάντηση στο επίμονο hangover είναι τα λιγότερα κεράσματα στα happy hours του γραφείου;

Ανεξαρτήτως των προκλήσεων, η οθόνη του waiz σας δίνει με μια ματιά τον παλμό της …τσέπης σας, αλλά και την έμμεση εικόνα των συνηθειών σας.

Η γνώση είναι δύναμη

Στην περίπτωσή του waiz, είναι και οικονομία. Η εφαρμογή προσφέρει ένα πλήθος αναφορών σχετικά με τα έσοδα και έξοδα σας. Ξεκινώντας από τα reports που συγκεντρώνουν σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο επίπεδο, το σύνολο των συναλλαγών.

Εμβαθύνοντας σε επίπεδο ανάλυσης, ο κάθε χρήστης μπορεί να χαρακτηρίσει με tags τις συναλλαγές του που επιθυμεί, ώστε βάσει αυτών να μπορεί να συγκεντρώνει και να βλέπει τις σχετικές του κινήσεις.

Τεράστιος myth buster καταναλωτικής συμπεριφοράς μας το feature «Top Έμποροι». Στο report αυτό με γραφήματα αποτυπώνεται η δαπάνη και το ποσοστό που αναλογεί σε καταστήματα εκείνα που κυριάρχησαν στις επιλογές και προσέλκυσαν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων μας. Ευκαιρία να το συγκρίνεις με την αναφορά υπολοίπου και να συνειδητοποιήσεις πως ίσως ήρθε η ώρα για να αναθεωρήσεις. Έργο που ο «Μετρητής Εξόδων» της εφαρμογής υπάρχει για να σε βοηθήσει να ορίσεις, και γιατί όχι να τηρήσεις, ένα μηνιαίο όριο δαπανών.

Wish list με στόχους

Σε ένα 2022 που φαίνεται από τώρα οτι θα απαιτήσει από όλους μας καλύτερη και εξυπνότερη διαχείριση των χρημάτων μας η τεχνολογία του waiz είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να το πετύχουμε αυτό, αναλαμβάνοντας ρόλο “coach” για τα οικονομικά μας. Του προσωπικού μας συμβούλου που μας βοηθά να μετρήσουμε τις οικονομικές μας δυνάμεις, να βρούμε τα σημεία που μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, και να πάρουμε τον απόλυτο έλεγχο των δαπανών μας στα χέρια μας.

Μπορεί λοιπόν η χρονιά να κλείνει με ευχές, αλλά δεν χρειάζεται να μείνουμε σε αυτές. Το waiz είναι από μόνο του η πρόκληση αλλά και η λύση οι στόχοι της νέας χρονιάς να γίνουν όχι μόνο πιο συγκεκριμένοι, αλλά και, επιτέλους, οικονομικά πιο εφικτοί.



Πηγή