Just Dance 2022 Review: Ίδια συνταγή, εγγυημένη διασκέδαση!

30


Όταν η Ubisoft έπαιρνε την απόφαση να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με θέμα τον χορό πίσω στο 2009, μάλλον ούτε η ίδια θα πίστευε πως θα κατάφερνε να σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία. Πόσο μεγάλη; Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο 2022 και παίζουμε ήδη την 13η έκδοση του…Just Dance!

Πολλές φορές λέμε ότι ακόμα και το πιο επιτυχημένο προϊόν ενδέχεται να καταντήσει βαρετό τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για τους καταναλωτές, αλλά φαίνεται ότι στην περίπτωση του Just Dance απλά ισχύει ο κλασικός κανόνας: αν δουλεύει, μην το αλλάζεις. Στην περίπτωση του Just Dance 2022, η Ubisoft φέρνει και πάλι στους gamers το απόλυτο παιχνίδι παρέας που σκοπός του δεν είναι να προάγει τον ανταγωνισμό, αλλά να προσφέρει ώρες ξέφρενης διασκέδασης.

Το Just Dance 2022 περιλαμβάνει 47 τραγούδια (ανάμεσα τους τα Save Your Tears του The Weeknd και το Smalltown Boy των Bronski Beat) και επιλέγοντας κάθε ένα από αυτά σου εμφανίζονται οι χορευτές στη σκηνή για να τα “σπάσουν” μαζί σου. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο περιβάλλον σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, οπότε να είστε έτοιμοι και πάλι για μια ψυχεδελική έκρηξη χρωμάτων και κινήσεων παρέα με τη μουσική. Ο προφανής στόχος είναι να προσπαθήσεις να συμβαδίσεις με τις φιγούρες των επαγγελματιών χορευτών που βλέπεις στην οθόνη και φυσικά υπάρχουν και πάλι διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Πάνω απ’ όλα είναι η διασκέδαση, οπότε, αν μην τρελαίνεστε στις Extreme εκδόσεις των τραγουδιών…

Να αναφέρουμε ότι υπάρχει Sweat Mode για όσους δεν είναι ιδιαίτερα φίλοι της κλασικής γυμναστικής και αντ’ αυτής προτιμούν να χορεύουν. Επιλέγοντας αυτό το mode δεν θα βλέπετε το σκορ στην οθόνη, αλλά έναν μετρητή θερμίδων που σου δίνει έναν γενικό «μπούσουλα» για να βλέπεις πόσες θερμίδες έχεις κάψει σε κάθε χορό. Αν φοράς και κάποιο έξυπνο ρολόι, μπορείς να ενεργοποιήσεις παράλληλα κάποιο από τα προγράμματα εκγύμνασης για να συγκρίνεις ποιος λέει αλήθεια 🙂

Επίσης, δεν λείπει το Kids Mode που περιλαμβάνει 8 τραγούδια με πιο απλοποιημένες κινήσεις ούτως ώστε να μπορούν να τις ακολουθήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα μικρά παιδιά. Όσοι είστε γονείς, θα έχετε μια καλή ευκαιρία να βγάλετε αρκετά γέλια σε αυτό το mode και, γιατί όχι, να δώσετε το ερέθισμα του χορού στα παιδιά σας.

Όπως πάντα, η Ubisoft φροντίζει ανά τακτά διαστήματα να σε ενημερώνει πως μπορείς να γίνεις συνδρομητής στην υπηρεσία Just Dance Unlimited για να έχεις πρόσβαση σε περισσότερα από 600 τραγούδια (προσφέρει 1 μήνα δωρεάν δοκιμής). Σίγουρα θα σας ενδιαφέρει αυτή η προοπτική εάν σκοπεύετε να παίζετε το Just Dance τακτικά με την παρέα σας, αλλά ομολογουμένως η εταιρεία το παρακάνει με την προώθηση της υπηρεσίας.

Σε ό,τι αφορά το gameplay, θα αναφέρουμε την εμπειρία μας από την έκδοση που παίζουμε σε PS4 Pro. Το ιδανικό σενάριο είναι να χρησιμοποιείς την PS4 Camera, διότι παρακολουθεί και αντιστοιχεί με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια κάθε κίνηση σου. Υπάρχει φυσικά η επιλογή να παίζεις με το smartphone ανά χείρας μέσω της εφαρμογής Just Dance Controller (iOS / Android) προς διευκόλυνση όσων δεν έχουν την κάμερα. Σημειώστε, επίσης, ότι το Just Dance 2022 δεν υποστηρίζει τις κάμερες των PS5 και Xbox Series X/S! Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί λύση για τις νέες παιχνιδοκονσόλες γιατί είναι πραγματικά κρίμα.

Συνοψίζοντας, με το Just Dance 2022 είναι ξεκάθαρο ότι η Ubisoft δεν είχε σκοπό να εντυπωσιάσει τους gamers με κάτι καινοτόμο. Ουσιαστικά ανανεώνει το franchise με έναν νέο τίτλο που πατά στην κλασική συνταγή των προηγούμενων για να προσφέρει αγνή, παραδοσιακή και πραγματική διασκέδαση. Καμιά φορά, αυτό ακριβώς είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία! Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος χορευτής, μάζεψε τους φίλους σου ή οργάνωσε μια οικογενειακή βραδιά και αφέσου στον χορό. Είναι εγγυημένο ότι θα περάσεις εξαιρετικά!

*Το Just Dance 2022 μας παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες αυτού του review.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή