Έρχεται νέα αύξηση τιμών στην πλατφόρμα

11


Μία από τις πρώτες κινήσεις της Netflix μετά την λήξη της απεργίας των σεναριογράφων του Hollywood και εν αναμονή της αντίστοιχης συμφωνίας με το σωματείο των ηθοποιών, θα είναι μια νέα αύξηση στις τιμές των συνδρομών για την πλατφόρμα προκειμένου να αντισταθμίσει το νέο ποσοστό που θα αποδίδει σε αυτούς.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Netflix ετοιμάζει αυξήσεις που θα κοινοποιηθούν στους συνδρομητές σε αρκετές αγορές παγκοσμίως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την αρχή να γίνεται από ΗΠΑ και Καναδά. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση, ούτε αν αφορά όλα τα πακέτα συνδρομής.

Να αναφέρουμε, πάντως, ότι από την περασμένη εβδομάδα έχει λήξει η απεργία των σεναριογράφων (Writers Guild of America – WGA) και το σωματείο έχει ξεκινήσει ήδη την ψηφοφορία για την υπογραφή του νέου συμβολαίου με τα μεγαλύτερα studios του Hollywood που μπορεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στον κόσμο του streaming.

Μέσα στους όρους έχει συμπεριληφθεί η κοινοποίηση των στατιστικών του streaming για τα διάφορα προγράμματα από τις πλατφόρμες στους δημιουργούς, προκειμένου οι τελευταίοι να βλέπουν πόσο καλά πηγαίνει η δουλειά τους. Επίσης, αυξήθηκε κατά 18% το ποσοστό που λαμβάνουν στις παραγωγές υψηλού κόστους, και κατά 26% το ποσοστό των δικαιωμάτων τους. Σύμφωνα με την WGA, το νέο συμβόλαιο θα κοστίσει μόλις το 0.2% του ετήσιου τζίρου της Netflix…

Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε σχετική ανακοίνωση για την αύξηση των τιμών από τη Netflix αφότου λήξει οριστικά και η απεργία των ηθοποιών, κάτι που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή