Ακόμα πιο εύκολη η μετάβαση από iPhone σε Android

25


Η Google διευκολύνει ακόμη περισσότερο την ζωή των κατόχων iPhone που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το άλμα στον κόσμο του Android OS. Η εταιρεία αναβαθμίζει την εφαρμογή Switch to Android, έτσι ώστε να υποστηρίζεται η επικοινωνία των iPhone με όλα τα Android smartphones που τρέχουν την έκδοση Android 12, ενώ μέχρι πρότινος η μεταφορά μπορούσε να γίνει μόνο στα Pixel smartphones.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Ο χρήστης του iPhone αρκεί να κατεβάσει την εφαρμογή Switch to Android στην συσκευή του και να συνδέσει τις δύο συσκευές (iPhone και Android) με ένα καλώδιο. Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει ποια δεδομένα θα αντιγραφούν στο νέο Android smartphone και να περιμένει να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους.

Ανάμεσα στα δεδομένα συμπεριλαμβάνονται οι επαφές, τα μηνύματα, η μουσική, οι φωτογραφίες και τα videos, όπως και ορισμένες εφαρμογές, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μεταφέρονται οι λογαριασμοί και οι εικόνες από την υπηρεσία iCloud απαιτούν ακόμα μία έγκριση από τον χρήστη.

Στην ανακοίνωση της η Google δεν παρέλειψε να αναφέρει ορισμένους λόγους για να προτιμήσει κανείς το Android OS αντί του iOS, όπως για παράδειγμα τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει για να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα του χρήστη, τις λειτουργίες των εφαρμογών Google Messages και Gboard, αλλά και την πληθώρα διαθέσιμων συσκευών.

Προφανώς ο καθένας (Apple και Google) λέει τα δικά του, αλλά αυτό που μετράει είναι το γεγονός ότι αμφότερες διευκολύνουν περισσότερο όσους θέλουν να αλλάξουν στρατόπεδο είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά (βλ. Move to iOS).

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή