Αναγνωρίζει τραγούδια μέσα στα YouTube, Instagram και TikTok

0


Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναβάθμιση πραγματοποίησε η Apple στη δημοφιλή εφαρμογή Shazam, καθώς στο εξής μπορεί να αναγνωρίζει τη μουσική που αναπαράγεται μέσα στα videos των YouTube, Instagram και TikTok. Προφανώς πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία όταν σου κινεί το ενδιαφέρον κάποιο μουσικό θέμα ή τραγούδι, αλλά ο δημιουργός του video δεν έχει συμπεριλάβει πληροφορίες για αυτό στην περιγραφή.

Η έκδοση Shazam v15.36 για συσκευές iOS φέρνει αυτήν την λειτουργία και η διαδικασία ενεργοποίησης είναι εξής: πρώτα ανοίγεις την εφαρμογή Shazam, πατάς στο μπλε κουμπί και έπειτα πηγαίνεις στα YouTube, Instagram ή TikTok για να δεις το αποτέλεσμα της αναζήτησης. Για τις συσκευές Android θα πρέπει πρώτα να δώσεις την άδεια στο Shazam να «ακούει» την μουσική από άλλες εφαρμογές για να λειτουργήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι το Shazam πέρασε στα χέρια της Apple το 2018 έναντι $400 εκατ., με την εταιρεία να έχει εξελίξει αρκετά την εφαρμογή από τότε και να την παντρεύει (φυσιολογικά) με την δική της μουσική υπηρεσία Apple Music.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή