Απειλεί τη Meta με αγωγή λόγω του Threads

3


Η Twitter φαίνεται να είναι δυσαρεστημένη με την τεράστια επιτυχία του Threads, της εναλλακτικής λύσης του Twitter της Meta που λανσαρίστηκε χθες, καθώς έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από 24 ώρες, γεγονός που το καθιστά τη μεγαλύτερη απειλή για το Twitter μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με το Semafor, ο δικηγόρος του Twitter, Alex Spiro, έστειλε χθες στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, μια επιστολή στην οποία κατηγορεί τη Meta για “συστηματική, εκούσια και νόμιμη υπεξαίρεση των εμπορικών μυστικών και άλλων πνευματικών δικαιωμάτων του Twitter“.

Η Twitter ισχυρίζεται ότι η Meta προσέλαβε δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter, οι οποίοι “είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες“. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι εργαζόμενοι “διατήρησαν αθέμιτα έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές του Twitter” και ότι η Meta εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό για να βάλει τους εν λόγω εργαζόμενους να αναπτύξουν το Threads μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν ο Elon Musk ανέλαβε τη θέση του CEO του Twitter, απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους, οι οποίοι στη συνέχεια έπρεπε να αναζητήσουν εργασία και είναι αρκετά πιθανό πως κάποιοι από αυτούς έχουν μεταπηδήσει στη Meta. Παρόλα αυτά, η πρόσληψη ανθρώπων που αναζητούν ενεργά εργασία δεν θεωρείται λαθροθηρία.

Η επιστολή του Twitter αναφέρει ότι σκοπεύει να “επιβάλει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του“, με την εταιρεία να απαιτεί από τη Meta “να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter“. H εταιρεία απειλεί ότι διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει “αστικά ένδικα μέσα και ασφαλιστικά μέτρα” για να αποτρέψει τη Meta από τη χρήση της πνευματικής της ιδιοκτησίας.

Μαζί με τους ισχυρισμούς ότι η Meta απέσπασε υπαλλήλους του Twitter για να αναπτύξει το Threads, η Twitter αναφέρει ότι η Meta “απαγορεύεται ρητά” να αποσπάσει τα δεδομένα των χρηστών του Twitter. Ζητά, επίσης, από τη Meta να “διαφυλάξει οποιαδήποτε έγγραφα” που θα μπορούσαν να είναι σχετικά με μια μελλοντική διαμάχη, γεγονός που υποδηλώνει ότι ίσως καταθέσουν σχετική αγωγή στο μέλλον.

Η Twitter δεν έχει κυνηγήσει άλλα κοινωνικά δίκτυα που μοιάζουν με το Twitter, όπως τα Bluesky και Mastodon, αλλά το Threads είναι σημαντικά μεγαλύτερη απειλή από τις άλλες εναλλακτικές επιλογές.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μετά τις κατηγορίες του Twitter, ο διευθυντής επικοινωνίας της Meta, Andy Stone, δήλωσε ότι κανείς από την ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή