Η mobile έκδοση έρχεται στις 27 Ιουλίου 2023!

0


Τα παιχνίδια της σειράς Monkey Island έχουν κάνει εδώ και χρόνια την εμφάνιση τους στις mobile πλατφόρμες, καθώς οι εκδόσεις Special Edition των The Secret of Monkey Island και Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, όπως και η σειρά Tales of Monkey Island της Telltale Games κυκλοφόρησαν για smartphones τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης των καταστημάτων εφαρμογών.

Δυστυχώς, όμως, τα δύο πρώτα παιχνίδια δεν είναι πλέον διαθέσιμα, και η σειρά της Telltale είχε επίσης την ίδια μοίρα όταν η εταιρεία κατέρρευσε το 2018, αλλά τουλάχιστον επανεμφανίστηκε λίγο αργότερα υπό νέα ιδιοκτησία και ολόκληρη η σειρά Tales of Monkey Island επανήλθε στο App Store το 2021.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια Monkey Island είναι κομβικά για την ιστορία της σειράς και μάλιστα είναι αυτά επάνω στα οποία δούλεψε ο δημιουργός της σειράς Ron Gilbert πριν φύγει από την LucasArts στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Λίγο πριν κλείσει η χιλιετία κυκλοφόρησαν δύο ακόμη παιχνίδια Monkey Island χωρίς τη συμμετοχή του Gilbert, ο οποίος, ωστόσο, συνέβαλε στη σειρά της Telltale που κυκλοφόρησε το 2009.

Από εκεί και έπειτα, ο Rob Gilbert ανέφερε συχνά ότι ενδιαφερόταν να κάνει ένα άλλο παιχνίδι Monkey Island, όπου ο ίδιος και η ομάδα του θα είχαν τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο της ιστορίας και του gameplay, και αυτό το project ξεκίνησε κρυφά το 2019 με τίτλο Return to Monkey Island. Το τελευταίο κυκλοφόρησε πέρυσι το φθινόπωρο για παιχνιδοκονσόλες και PCs, ενώ τώρα ετοιμάζεται η έκδοση του και για mobile συσκευές! Όπως ανακοίνωσε η εκδότρια Devolver Digital, το Return to Monkey Island θα κυκλοφορήσει για Android και iOS στα τέλη του Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου 2023!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή