Ανακοίνωσε το πλήρωμα του project HERA για την προσομοίωση επανδρωμένης αποστολής στον Άρη

29


Ταχύτατες οι εξελίξεις για το project HERA (Human Exploration Research Analog) της NASA, με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ να αποκαλύπτει τους τέσσερις εθελοντές που θα παραμείνουν για 45 ημέρες μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον που προσομοιώνει τις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη.

Η NASA επέλεξε τους Lauren Cornell, Monique Garcia, Christopher Roberts και Madelyne Willis με κριτήριο να είναι σχετικά νέοι σε ηλικία, υγιείς και μη-καπνιστές, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει μια σειρά ψυχολογικών και φυσιομετρικών δοκιμών που θα της δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για το (ακόμα μακρινό) σχέδιο επανδρωμένης αποστολής στον κόκκινο πλανήτη.

Στο πλαίσιο του project HERA θα προσομοιωθούν όσο το δυνατόν πιο πιστά όλες οι καταστάσεις μιας τόσο μακρινής αποστολής, όπως για παράδειγμα η 5λεπτη καθυστέρηση στην επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου και η διαδικασία ταξιδιού στον Φόβο (δορυφόρος του Άρη). Μεγαλύτερη σημασία, πάντως, θα έχει σε πρώτη φάση η μελέτη των ψυχολογικών αντιδράσεων και ενδεχομένως θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δοκιμές μεγαλύτερης διάρκειας.

Ο “εγκλεισμός” της ομάδας θα πραγματοποιηθεί σε κάποια φάση μέσα στο 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή