Ανακοινώθηκε επίσημα το sequel του παιχνιδιού επιβίωσης

18


Η 11 bit Studio αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα το Frostpunk 2, το sequel του city-building παιχνιδιού επιβίωσης που θα μεταφέρει την υπόθεση 30 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους αφότου έχει περάσει η σαρωτική χιονοθύελλα που κατέστρεψε τον πολιτισμό.

Οι gamers θα αναλάβουν τον ρόλο του ηγέτη σε μια μητρόπολη που πασχίζει να επιβιώσει αναζητώντας διαρκώς πόρους και νέες πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το δριμύ ψύχος. Το κάρβουνο έχει πάψει να αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για την τροφοδότηση της μητρόπολης γι’ αυτό η ηγεσία έχει στραφεί στο πετρέλαιο. Οι gamers θα πρέπει να αξιολογούν τα αιτήματα των διάφορων φατριών, να τα βάζουν στη ζυγαριά με τις φυσικές απειλές και να βρίσκουν την καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να επιβιώσει η πόλη σε αυτό το παγωμένο τοπίο.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένουν οι gamers είναι μια ευρεία γκάμα επιλογών, η ελευθερία να διαμορφώσουν την κοινωνία και την πόλη όπως θέλουν, αλλά και να ζήσουν με τις συνέπειες των αποφάσεων τους. Το Frostpunk 2 συνεχίζει να βασίζεται στις αρχές του πρώτου μέρους (επιβίωση εναντίον ανθρώπινων αξιών, ζωή εναντίων πολικού ψύχους), ωστόσο, προστίθενται νέες παράμετροι όπως η πολιτική, η κοινωνία και η τεχνολογική πρόοδος.

Το Frostpunk 2 αναμένεται σε Windows PC μέσα από τα GOG, Steam και Epic Games Store, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας.



Πηγή