Αυτή είναι η πιο κερδοφόρα ταινία του 2022

0


Το 2023 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον κινηματογράφο στη μετά-πανδημία εποχή του, αλλά ανάμεσα σε επιτυχίες blockbuster όπως το Barbie και το Oppenheimer, η πιο κερδοφόρα ταινία ήταν το The Super Mario Bros. Movie.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Deadline, η ταινία The Super Mario Bros. Movie ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία της Illumination όλων των εποχών με 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, και αφότου αφαιρέθηκαν τα έξοδα παραγωγής, διαφήμισης και διάφορα άλλα, το τελικό κέρδος ανήλθε στα 559 εκατομμύρια δολάρια!

Όπως σημειώνει το Deadline, το κόστος παραγωγής της ταινίας ήταν 100 εκατομμύρια δολάρια και το ποσό αυτό μοιράστηκε 50-50 μεταξύ της Nintendo και της μητρικής εταιρείας της Illumination, Universal Pictures. Η προώθηση εκτιμάται ότι κόστισε 150 εκατομμύρια δολάρια, ενώ όλα τα υπόλοιπα, όπως τα έξοδα διανομής και άλλα ζωτικά μέρη μιας κινηματογραφικής παραγωγής είδαν το συνολικό ποσό να ανεβαίνει στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ανάμεσα στις επιτυχημένες ενέργειες της καμπάνιας προώθησης συμπεριλαμβάνονται συμφωνίες συνεργασίας με τα McDonald’s και τα 7-Eleven.

Η Universal και η Nintendo αξιοποίησαν επίσης έξυπνα τη δημοφιλία της 10ης Μαρτίου (της Ημέρας του Mario) για να πουλήσουν εισιτήρια πριν από την κυκλοφορία της ταινίας τον Απρίλιο. Συνολικά, η ταινία τα πήγε πολύ καλύτερα από την live-action ταινία Mario Bros. σπάζοντας αρκετά ρεκόρ εισπράξεων και ολοκληρώνοντας τη χρονιά ως η δεύτερη πιο κερδοφόρα ταινία παγκοσμίως.

Το sequel της ταινίας Super Mario Bros. Movie βρίσκεται αναμενόμενα στα σκαριά και προς το παρόν είναι προγραμματισμένο να βγει στους κινηματογράφους στις 3 Απριλίου 2026.

[via]



Πηγή