Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ από το TikTok

0


Όπως το είχε προαναγγείλει, η ByteDance απαντά στην απαγόρευση του TikTok καταθέτοντας αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να εμποδίσει συνταγματικά το ενδεχόμενο να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος.

Η δικαστική κατάθεση της εταιρείας αναφέρει: “Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Κογκρέσο θέσπισε έναν νόμο που υποβάλλει μια μοναδική, ονομαστική πλατφόρμα ομιλίας σε μόνιμη, πανεθνική απαγόρευση και απαγορεύει σε κάθε Αμερικανό να συμμετέχει σε μια μοναδική διαδικτυακή κοινότητα με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως“. Χαρακτηρίζει την απαγόρευση “αντισυνταγματική” βάσει της πρώτης τροπολογίας.

Ο νόμος απαιτεί από την ByteDance να πουλήσει το TikTok εντός 270 ημερών διαφορετικά θα απαγορευτεί από τα καταστήματα εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ο νόμος ψηφίστηκε ως μέρος ενός πακέτου εξωτερικής βοήθειας που στέλνει 95 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η πώληση του TikTok δεν είναι “εμπορικά, τεχνολογικά ή νομικά εφικτή“, λέγοντας ότι ο νόμος θα οδηγήσει σε κλείσιμο. Περιγράφει λεπτομερώς πώς το TikTok και οι ανταγωνιστές του είναι παγκόσμιας εμβέλειας, πώς είναι αδύνατο να μεταφερθούν τα “εκατομμύρια γραμμές” κώδικα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σε έναν νέο ιδιοκτήτη και ότι η κινεζική εφαρμογή δεν θα πουλήσει τον αλγόριθμο συστάσεών της.

Το Κογκρέσο θεωρεί ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι οι δεσμοί του με την κινεζική κυβέρνηση θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών. Η ByteDance έχει αρνηθεί επανηλειμμένα ότι μοιράζεται δεδομένα Αμερικανών χρηστών με την κινεζική κυβέρνηση.

[TikTok]



Πηγή