Ανοίγει την δυνατότητα download των δημόσια αναρτημένων Reels

0


Από σήμερα είναι διαθέσιμη, αρχικά στις ΗΠΑ, μια λειτουργία που ζητούσαν εδώ και καιρό οι χρήστες του Instagram, καθώς η νέα έκδοση της εφαρμογής επιτρέπει το download των Reels που έχουν αναρτηθεί δημόσια από τους δημιουργούς τους.

Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, και η διαδικασία του download είναι η εξής: ανοίγεις το Reel που θέλεις να κατεβάσεις, πατάς στο κουμπί Share και εκεί έχει προστεθεί η επιλογή Download. Τα Reels αποθηκεύονται απευθείας στην γκαλερί της συσκευής σου και από εκεί μπορείς να τα διαχειριστείς όπως επιθυμείς.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όσοι δημιουργοί διατηρούν public accounts θα έχουν την επιλογή να απενεργοποιήσουν την δυνατότητα download των Reels τους από το μενού των ρυθμίσεων του λογαριασμού τους. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως κάποια Reels δεν θα είναι εφικτό να κατέβουν από τους υπόλοιπους χρήστες, ακόμη και αν προέρχονται από δημόσιους λογαριασμούς.

Εξάλλου, το Instagram έχει προχωρήσει σε αλλαγές στον αλγόριθμο του προκειμένου να προωθεί περισσότερο το original περιεχόμενο στην πλατφόρμα και όχι τα reposts ή τα remixes. Ο Mosseri μοιράστηκε, μάλιστα, ένα screenshot που δείχνει πως μελλοντικά θα προστίθεται αυτόματα ένα watermark στα videos που θα δείχνει την προέλευση (τον λογαριασμό του δημιουργού) του εκάστοτε video.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή