Σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της μουσικής υπηρεσίας

0


Μετά από αρκετά χρόνια, η Spotify προχωρά σε αλλαγές στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της ομώνυμης μουσικής υπηρεσίας στα desktops, με στόχο να προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στα τραγούδια και τα podcasts, αλλά και νέους τρόπους για να οργανώνεις τις playlists. Η εταιρεία χαρακτηρίζει τις αλλαγές ως τις μεγαλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και θα γίνουν ορατές σε όλους τους χρήστες της μουσικής υπηρεσίας σε Windows και Mac μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα δείτε αφορά την αριστερή sidebar με την προσωπική σας βιβλιοθήκη. Αντί να βλέπετε απλά μια λίστα με τις playlists, τώρα έχουν προστεθεί πολύχρωμα εικονίδια, καθώς και τους καλλιτέχνες και τα άλμπουμ που ακούσατε πρόσφατα για να μπορείτε εύκολα να τα ξαναβρείτε. Υπάρχει η δυνατότητα να μικρύνεις τη sidebar για να βλέπεις μόνο τα εικονίδια, ή να την μεγαλώσεις για να βλέπεις περισσότερες πληροφορίες (π.χ. την τελευταία φορά που άκουσες κάποια από αυτές). Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή να βλέπεις μόνο κείμενο (Use Compact Library Layout). Επιπλέον, υπάρχουν φίλτρα για να βλέπεις μόνο λίστα με τους καλλιτέχνες, τα άλμπουμ ή τις playlists, καθώς και σύστημα αναζήτησης αποκλειστικά για το περιεχόμενο που υπάρχει στην Your Library και όχι συνολικά για όλο το Spotify.

Στη δεξιά πλευρά του περιβάλλοντος χρήσης προστέθηκε το Now Playing που σου δείχνει ποιο τραγούδι ή podcast αναπαράγεται τη δεδομένη στιγμή, μαζί με ορισμένες έξτρα πληροφορίες (π.χ. ημερομηνίες προγραμματισμένων συναυλιών, εμπορικά προϊόντα του καλλιτέχνη, περιγραφές για τα podcasts κ.ά.). Μέχρι πρότινος εκεί βλέπαμε τι ακούν οι φίλοι μας, πληροφορίες που τώρα θα είναι κρυμμένες πίσω από το εικονίδιο για τους φίλους στην επάνω δεξιά γωνία.

Ενδεχομένως η αλλαγή στην εμφάνιση του Spotify να συνοδευτεί και από το λανσάρισμα του νέου premium πακέτου συνδρομής που θα φέρει την περίφημη υποστήριξη ποιότητας lossless Hi-Fi.

[Spotify]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή