Απευθείας εισαγωγή κειμένου από τον πραγματικό κόσμο στο Gboard δοκιμάζει η Google!

0


Το Google Lens είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σε ένα smartphone, το οποίο χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού σας για αναγνώριση κειμένου, αναζήτηση αντικειμένων και πολλά άλλα. Τώρα, μία από τις καλύτερες λειτουργίες του Lens έρχεται στο Gboard. Η ιστοσελίδα 9to5Google αναφέρει ότι η Google φέρνει τώρα τη λεγόμενη λειτουργία Scan Text στη beta έκδοση του Gboard.

Πρόκειται λίγο πολύ για μια απλοποιημένη έκδοση της λειτουργίας οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) του Google Lens. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να τη βρείτε πατώντας το μενού εργαλείων στο Gboard (το πρώτο εικονίδιο στα αριστερά, πάνω από το πληκτρολόγιο) και είτε επιλέγοντάς την είτε σύροντάς την στη γραμμή εργαλείων του Gboard ως συντόμευση.

Μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Scan Text, το Gboard θα ζητήσει την άδεια της κάμεράς σας. Στη συνέχεια, το viewfinder της κάμερας θα καταλαμβάνει το κάτω μισό της οθόνης σας. Από εδώ, μπορείτε απλώς να τραβήξετε μια φωτογραφία του κειμένου, να επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο που θέλετε να αποσπάσετε και να πατήσετε “εισαγωγή” για να το προσθέσετε στο τρέχον πεδίο κειμένου σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία σάρωσης κειμένου δεν προσφέρει άλλες λειτουργίες του Google Lens που σχετίζονται με το κείμενο, όπως αναζητήσεις στο διαδίκτυο ή λειτουργίες μετάφρασης. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος αντιγραφής/επικόλλησης κειμένου από τον πραγματικό κόσμο όταν προκύπτει ανάγκη.

[via]



Πηγή