Αποχωρεί από την ηγεσία ο Jim Ryan

6


Μία ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη για την βιομηχανία του gaming ήρθε πριν από λίγες ώρες στην δημοσιότητα, καθώς η Sony επιβεβαίωσε πως ο πρόεδρος και CEO της SIE (Sony Interactive Entertainment), Jim Ryan, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο κλείσιμο του τρέχοντος οικονομικού έτους (δηλαδή Μάρτιος 2024).

Ο Jim Ryan εργάζεται στο τμήμα του PlayStation εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ενώ κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την κορυφή της SIE το 2019 και να ηγηθεί, μεταξύ άλλων, του εξαιρετικά επιτυχημένου λανσαρίσματος του PlayStation 5 (σ.σ. έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως).

Στην αναγγελία της αποχώρησης του Jim Ryan, η Sony αναφέρει ότι από την 1η Απριλίου 2024 θα αναλάβει χρέη προσωρινού CEO της SIE ο πρόεδρος της Sony Group Corporation, Hiroki Totoki, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον γενικό CEO της εταιρείας, Kenichiro Yoshida, όχι μόνο για το τμήμα PlayStation, αλλά και για την αναζήτηση του επόμενου CEO που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει κανονικά τον Jim Ryan.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Jim Ryan ανέφερε στην δική του δήλωση ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι του είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρει μια ισορροπία μεταξύ της μόνιμης κατοικίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο και της δουλειάς του στις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε τα εξής:

Αισθάνομαι ταπεινότητα που είχα την ευκαιρία να ηγηθώ μιας εταιρείας που παρέχει προϊόντα που αγγίζουν εκατομμύρια ζωές. Από τα βραβευμένα παιχνίδια μέχρι τα απίστευτα εντυπωσιακά τεχνικά επιτεύγματα που υλοποιήθηκαν με το PlayStation 5, είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Sony Interactive Entertainment.

[Sony]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή