Επίσημα το νέο Mixed Reality headset με πολύ σημαντικές βελτιώσεις

11


Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα προέκυψαν από την εκδήλωση 2023 Meta Connect, με τον Mark Zuckerberg να αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρείας για την ενσωμάτωση του AI σε όλα τα προϊόντα της, αλλά αυτό που ξεχώρισε περισσότερο ήταν η παρουσίαση του Meta Quest 3. Πρόκειται για το νέο Mixed Reality headset της εταιρείας που φέρνει μαζί του πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις και φαίνεται ότι σοβαρεύει αρκετά ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα, ειδικά σε ό,τι αφορά το gaming.

Κεντρικός πρωταγωνιστής στο νέο Meta Quest 3 είναι φυσικά ο νέος επεξεργαστής Snapdragon XR2 Gen 2 που προσφέρει διπλάσια απόδοση σε ό,τι αφορά τα γραφικά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Η εταιρεία χρησιμοποιεί Pancake οπτικά μέρη (όπως στο Quest Pro) με 40% λεπτότερη κατασκευή και ανάλυση 2064 x 2208 σε κάθε μάτι, γωνία θέασης 110° οριζόντια και 96° κάθετα, ενώ σε mixed reality χρήση ο χρήστης βλέπει κανονικά όλα τα χρώματα του περιβάλλοντος χώρου και παράλληλα του εμφανίζονται τα αντικείμενα από την εικονική πραγματικότητα σε πολύ υψηλή ανάλυση. Επιπλέον, το Meta Quest 3 διαθετεί προσαρμογέα 58mm-71mm για να το σταθεροποιείς σωστά στο κεφάλι και η αυτονομία του είναι συγκρίσιμη με αυτήν του Quest 2, χωρίς να αναφέρεται ακριβής χρόνος.

Σε ό,τι αφορά τα controllers, η Meta επανασχεδίασε τα Touch Plus τηλεχειριστήρια χωρίς τον χαρακτηριστικό δακτύλιο εξωτερικά, πρόσθεσε τεχνολογία απτικής ανάδρασης και τονίζει ότι το headset αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών για controller-free διαχείριση.

Εκεί που δόθηκε μεγάλη βαρύτητα είναι ο τομέας του gaming, μιας και το Meta Quest 3 είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του Quest 2 και υπόσχεται πως μέχρι τα τέλη του 2024 θα υπάρχει κατάλογος με περισσότερα από 100 παιχνίδια. Να τονίσουμε ότι το Meta Quest 3 χρησιμοποιείται αυτόνομα χωρίς να απαιτείται σύνδεση σε κάποιο PC. Εξίσου σημαντική και η συνεργασία με τη Microsoft, με την τελευταία να ανοίγει την υπηρεσία Xbox Cloud Gaming τον προσεχή Δεκέμβρη!

Το Meta Quest 3 θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 128GB και 512GB από τις 10 Οκτωβρίου 2023 σε τιμές $499.99 και $649.99 αντίστοιχα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή