Η LG μεταδίδει και λαμβάνει επιτυχημένα δεδομένα 6G THz σε απόσταση 500 μέτρων

6


Η LG Electronics ανακοινώνει την επιτυχημένη ασύρματη μετάδοση και λήψη δεδομένων 6G terahertz (THz) σε απόσταση 500 μέτρων, η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε δοκιμή 6G που έχει διεξαχθεί σε ανοικτό χώρο σε αστικό περιβάλλον. Η δοκιμή διεξήχθη από κοινού με την LG U στις αρχές του μήνα στο LG Sciencepark στο Magok της Σεούλ. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη ηγετική θέση της LG στην έρευνα και ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών 6G.

Το νέο επίτευγμα ακολουθεί την επιτυχημένη δοκιμή της εταιρείας το 2022, όταν πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη μετάδοση δεδομένων 6G THz σε απόσταση 320 μέτρων σε εξωτερικό χώρο, στο Ινστιτούτο Fraunhofer Heinrich-Hertz στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η LG και το Fraunhofer συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός ενισχυτή ισχύος πολλαπλών καναλιών και ενός δέκτη χαμηλού θορύβου, ο οποίος βοήθησε στη βελτιστοποίηση της απόδοσης κατά περισσότερο από 50%.

Η πρόσφατη δοκιμή στο LG Sciencepark είναι σημαντική όχι μόνο επειδή η LG αύξησε την απόσταση ασύρματης μετάδοσης και λήψης στα 500 μέτρα – την τυπική απόσταση για σταθμούς βάσης υψηλής ισχύος σε αστικές περιοχές – αλλά και επειδή επαλήθευσε τη δυνατότητα χρήσης του 6G σε διάφορα σενάρια επικοινωνίας του “πραγματικού κόσμου”, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών σταθμών building-to-building, building-to-ground terminal και ground-to-ground terminals. Η εταιρεία βρίσκεται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορική αξιοποίηση των επικοινωνιών 6G THz.

Η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών 5G, 6G θα επιτρέψει σημαντικά αυξημένο ρυθμό μετάδοσης δεδομένων, καθώς και εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση, μετάδοση δεδομένων υψηλής αξιοπιστίας και συνδυασμό επικοινωνιών και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και επικοινωνιών και αισθητήρων. Εκτός από τη διευκόλυνση συναρπαστικών εμπειριών πολυμέσων, οι προηγμένες δυνατότητες του 6G θα είναι ζωτικής σημασίας για αρκετές από τις “μελλοντικές” επιχειρήσεις της LG, όπως η αυτόνομη οδήγηση και οι λύσεις κινητικότητας, το metaverse, τα έξυπνα σπίτια και τα έξυπνα εργοστάσια.

Οι συζητήσεις σχετικά με την τυποποίηση του δικτύου 6G αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στο 2025, ενώ η εμπορική αξιοποίηση έχει προγραμματιστεί για το 2029. Οι επενδύσεις της LG σε R&D, οι στρατηγικές συνεργασίες και οι επιτυχημένες τεχνολογικές επιδείξεις δείχνουν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα της εταιρείας να ηγηθεί της παγκόσμιας μετάβασης στην τεχνολογία 6G.

Το 2019, η LG μαζί με το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) δημιούργησαν το LG Electronics-KAIST 6G Research Center, την πρώτη ερευνητική εγκατάσταση συνεργασίας βιομηχανίας-πανεπιστημίου στην Κορέα. Η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσει τις βασικές τεχνολογίες 6G συνεργαζόμενη με κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Η LG έχει επίσης συνάψει συνεργασίες R&D για την ανάπτυξη της βασικής τεχνολογίας 6G με διάφορα ινστιτούτα, όπως το Ινστιτούτο Fraunhofer, το Korea Research Institute of Standards and Science (KRISS) και την Keysight Technologies.

Η LG είναι η μόνη κορεατική εταιρεία που έχει ανακηρυχθεί πρόεδρος της Next G Alliance, μιας ομάδας έρευνας για την ασύρματη τεχνολογία υπό την ηγεσία της American Telecommunications Industry Association (ATIS). Η LG κατέχει τον ρόλο αυτό από το 2021, επιβλέποντας μια σειρά έργων που αποσκοπούν στην ανακάλυψη περιπτώσεων χρήσης για την τεχνολογία επικοινωνιών 6G και στον καθορισμό τεχνικών απαιτήσεων.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα επιτεύγματά της για την τεχνολογία 6G στο “LG 6G Tech Festa”, το οποίο θα συνδιοργανώσει η LG U+.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες τεχνολογίας και να διεξάγουμε το δικό μας προηγμένο R&D, για να κυριαρχήσουμε στην τεχνολογία του προτύπου 6G και να εδραιώσουμε την τεχνολογική μας ηγεσία σε αυτόν τον σημαντικό τομέα», δήλωσε ο Dr. Kim Byoung-hoon, CTO και Executive Vice President της LG Electronics.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή