Από τον Απρίλιο τα iPhone θα αναβαθμίζονται χωρίς να τα βγάλεις από το κουτί τους

0


Η Apple αναμένεται να ξεκινήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την ενημέρωση των iPhone στα καταστήματα πριν καν ανοιχθούν τα κουτιά τους, ξεκινώντας από τον επόμενο μήνα. Το σχέδιο αυτό αναφέρθηκε αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο από τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg και τώρα πρόκειται να επεκταθεί σε όλες τις τοποθεσίες των καταστημάτων της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο ενημερωτικό δελτίο Power On, η Apple ανέπτυξε ένα δικό της σύστημα που επιτρέπει την ενημέρωση του λογισμικού του iPhone σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης χωρίς να χρειάζεται να βγει από το κουτί.

Το σύστημα μοιάζει λίγο με ένα μεταλλικό ερμάριο για παπούτσια. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το MagSafe και άλλες ασύρματες τεχνολογίες για να τροφοδοτήσει το iPhone χωρίς να ανοίξετε ποτέ τη συσκευασία. Κατεβάζει και εγκαθιστά νέο λογισμικό και στη συνέχεια απενεργοποιεί ξανά το τηλέφωνο.

Ενώ ο δημοσιογράφος ανέμενε προηγουμένως ότι αυτή η τεχνολογία θα ήταν διαθέσιμη πριν το τέλος του 2023, η Apple χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να διασφαλίσει ότι όλα θα λειτουργούσαν ομαλά.

Δεδομένου ότι η Apple προσφέρει τη δυνατότητα προετοιμασίας στο κατάστημα, αυτό θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται να αφιερώσουν οι πελάτες στο κατάστημα για να ενημερώσουν και να μεταφέρουν όλα τα παλιά δεδομένα στο νέο iPhone.

Για παράδειγμα, με την κυκλοφορία του iPhone 15, οι χρήστες έπρεπε να ενημερώσουν τις συσκευές τους στην έκδοση iOS 17.0.2. Αν αγνοούσαν τη διαδικασία, δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τη ρύθμιση του νέου τους iPhone και έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή. Ως εκ τούτου, αρκετοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι η ρύθμιση της νέας τους συσκευής δεν ήταν τόσο ομαλή όσο θα έπρεπε.

Τούτου λεχθέντος, αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα iPhone στο εγγύς μέλλον, είναι πιθανό η διαδικασία ρύθμισής του να είναι πιο απλή, καθώς πιθανότατα θα έχει μαζί του την τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση. Σίγουρα, θα βελτιώσει σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης για τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16.

[via]



Πηγή