Αυτά είναι τα νέα έξυπνα γυαλιά της HUAWEI με HarmonyOS

40


Κλείνουμε από τη σημερινή παρουσίαση της HUAWEI στην Κίνα με τα πρώτα έξυπνα γυαλιά της εταιρείας που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS προκειμένου να υπάρχει άμεση και απρόσκοπτη επικοινωνία με τις υπόλοιπες συσκευές του ίδιου οικοσυστήματος.

Η τρίτη γενιά έξυπνων γυαλιών της εταιρείας προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει σκελετούς, αλλά και να τοποθετεί φίλτρα επάνω στους φακούς για να τα μετατρέπει σε γυαλιά ηλίου. Διαθέτουν ακουστικά με τεχνολογία οστικής αγωγιμότητας έτσι ώστε να φτάνουν τον χρήστη οι φωνητικές εντολές – ειδοποιήσεις χωρίς να ακούγονται παραέξω και πρακτικά η χρησιμότητα των ακουστικών αφορά την ενημέρωση του χρήστη για πληροφορίες που φτάνουν κατά βάση στο smartphone/tablet/laptop του (εισερχόμενες κλήσεις, ανάγνωση/υπαγόρευση μηνυμάτων, καιρός κλπ.). Οι συμβατές συσκευές για επικοινωνία με τα έξυπνα γυαλιά της HUAWEI είναι όσες τρέχουν το περιβάλλον χρήσης EMUI 10 ή μεταγενέστερο ή HarmonyOS.

Κατά τ’ άλλα, διαθέτουν κεραία Bluetooth 5.2, υποδοχή USB Type-C για φόρτιση, η διαχείριση γίνεται μέσω της απτικής επιφάνειας στο δεξί στέλεχος (διπλό tap ή σύρσιμο του δακτύλου), ζυγίζουν 38.8gr και η κατασκευή είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IPX4 για προστασία από ιδρώτα και βροχή.

Είναι διαθέσιμα ήδη στην Κίνα σε τιμή 1699 yuan (περίπου €235) με δυνατότητα επιλογής από 6 διαφορετικούς σκελετούς. Μάλλον δύσκολα θα τα δούμε σε άλλη αγορά στο κοντινό μέλλον.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή