Αυτή η κλοπή αυτοκινήτου είχε γερές δόσεις… τεχνολογίας – Newsbeast

20


Το Model 3 της Tesla, το ηλεκτρικό σεντάν του Elon Musk, έχει γίνει ανάρπαστο στις ΗΠΑ, καθώς συνδυάζει προωθημένα τεχνολογικά καλούδια με μοντέρνες ανέσεις.

Όπως μας διαβεβαιώνει όμως η ιστοσελίδα The Drive, η πολύ τεχνολογία ίσως δεν κάνει πάντα καλό. Γιατί ένα από αυτά κλάπηκε πράγματι από εμπορικό κέντρο της Μινεσότα επιστρατεύοντας κάθε άλλο παρά παραδοσιακά μέσα.

Το μυστικό της κλοπής βασίστηκε στη φανταστική εξυπηρέτηση πελατών της Tesla, σαφώς λιγότερο φανταστική μόλις μάθεις τι έγινε. Ο κλέφτης τηλεφώνησε λοιπόν στο customer support της Tesla και κατάφερε κάπως να αποσπάσει τον μοναδικό κωδικό επαλήθευσης του οχήματος (VIN – vehicle identification number), σαν ένα PIN για το Tesla σου, καθώς η εταιρία τού τον έστειλε στο κινητό του.

Μόλις απέκτησε τον 17ψηφιο κωδικό, μπόρεσε να το ξεκλειδώσει μέσω Bluetooth, να βάλει μπροστά τη μηχανή και να φύγει, μιας και το Model 3 δεν χρειάζεται παλιομοδίτικα κλειδιά στη μίζα για να λειτουργήσει. Ταυτοχρόνως, με τον ίδιο κωδικό απενεργοποίησε και την υπηρεσία γεωεντοπισμού του αυτοκινήτου (GPS tracking), εκτελώντας λες αβίαστα το τέλειο έγκλημα.

Και θα ήταν, αν το αμάξι δεν ήταν τόσο προωθημένο τεχνολογικά. Γιατί ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να το εντοπίσει σε σταθμό φόρτισης, μιας και το Tesla επικοινωνεί και με αυτούς. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να στείλει το στίγμα στην αστυνομία, ακολουθώντας τη διαδρομή των ηλεκτρικών ανεφοδιασμών του αμαξιού. Οι αστυνομικοί το εντόπισαν τελικά στο Waco του Τέξας, περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα μακριά…





Πηγή