Huawei Mate 20 lite, σε κερδίζει με την πρώτη επαφή – Newsbeast

9


Η Huawei κυκλοφορεί στην αγορά το Mate 20 lite, πριν παρουσιάσει το Mate 20 Pro, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου στο Λονδίνο. Μια από αυτές τις συσκευές αυτές βρέθηκε στα χέρια μας, με την κινέζική εταιρεία να τη στέλνει στο newsbeast.gr,. Τη δοκιμάσαμε, σε συνθήκες καθημερινότητας και να διαπιστώσουμε πόσο βοηθά τον χρήστη του σε αυτήν.

Πρόκειται για ένα smartphone που κατατάσσεται στη «μεσαία» κατηγορία (mid-range), αλλά οι προδιαγραφές του είναι για υψηλότερα επίπεδα. Το Mate 20 Lite κερδίζει τον χρήστη από την πρώτη επαφή μαζί του. Η αίσθηση που δίνει το κράτημα της συσκευής είναι πραγματικά μοναδική, ενώ το design κατατάσσεται και αυτό στα πολύ δυνατά στοιχεία της. Ξεχωρίζει η FullView 6,3 ιντσών οθόνη, με ανάλυση Full HD+ (2340 x 1080). To notch είναι εκεί, αλλά πλέον λίγους ενοχλεί, ενώ για όσους αρέσκονται στο να παρακολουθούν ταινίες και βίντεο από τη συσκευή τους, αυτό γίνεται άνετα, χάρη στη μεγάλη οθόνη.

Γενικά, πρόκειται για ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που μπορεί να χαρακτηριστεί fun phone, αν και οι δουλειές του δεν περιορίζονται σε αυτόν τον τομέα. Δεν θα βρείτε, άλλωστε, εύκολα άλλη συσκευή στην αγορά, που να έχει τέσσερις κάμερες, δύο οπίσθιες και δύο εμπρόσθιες. Ειδικά οι οπαδοί των selfie, θα λατρέψουν την εμπρόσθια κάμερα των 24 MP, η οποία συνδυάζεται με αυτήν των 2 MP με το bokeh εφέ, που ενισχύεται από την Τεχνητή Νοημοσύνη της Huawei και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Την εμπειρία των selphies ζωντανεύουν τα 3D Qmojis, που αναγνωρίζουν και μιμούνται τις εκφράσεις, τις κινήσεις και τη φωνή μας, για μια διασκεδαστική εμπειρία.

Όσο για την οπίσθια διπλή κάμερα των 20 MP και των 2 MP δίνει εξίσου όμορφες λήψεις. Άλλωστε, η εταιρεία ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα και το Mate 20 Lite δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι 22 κατηγορίες αναγνώρισης αντικειμένων και περιβάλλοντος δίνει μια πιο επαγγελματική αίσθηση στον χρήστη. Μεταξύ των χώρων που το δοκιμάσαμε, ήταν και το «Smartphone Festival» της εταιρείας.

Όλες αυτές οι δυνατότητες δεν θα μπορούσαν να τρέξουν σωστά χωρίς τον Kirin 710 των 12 nm, ο οποίος παρέχει εξαιρετική απόκριση και πολύ καλή απόδοση, ενώ το λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo με EMUI 8.2 προσφέρει ένα γνώριμο και ευχάριστο περιβάλλον. Η RAM των 4GB δίνει υψηλές ταχύτητες, ενώ και ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης των 64 GΒ, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 256 GB μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αρκετός για να κρατάμε τα αρχεία μας.

Αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση, πάντως, ήταν η μπαταρία 3750 mAh μακράς διάρκειας. Χωρίς να τη φτάσουμε στο 100%, αλλά με το περίπου 60% που έφτασε στα χέρια μας, η συσκευή αντεπεξήλθε σε κανονική χρήση για τρεις ημέρες, χωρίς να χρειαστεί να συνδέσουμε τον φορτιστή. Όταν ήρθε η ώρα, το quick charge της Huawei έκανε γρήγορα τη δουλειά του. Τέλος, στα θετικά του Mate 20 Lite εντοπίζεται και το γεγονός ότι υπάρχει υποδοχή για ακουστικά. Οι λάτρεις του ραδιοφώνου και όσοι «γεμίζουν» με μουσική τη συσκευή, θα το ευχαριστηθούν. Πολύ καλά και τα ηχεία, που αποδίδουν εξαιρετικό επίπεδο ήχου.

Γενικά, για όσους θέλουν να έχουν στα χέρια τους ένα πολυεργαλείο, χωρίς να διαθέτουν πορτοφόλι για premium συσκευές, το Mate 20 Lite φαντάζει ενδεδειγμένη λύση.





Πηγή