Βρεγμένο iPhone; Μακριά από το ρύζι προειδοποιεί η Apple!

0


Η διάσωση ενός βρεγμένου iPhone βάζοντάς το σε ένα μπολ ή μια σακούλα με ωμό ρύζι είναι μια δημοφιλής μέθοδος διάσωσης εδώ και χρόνια, με τη λογική ότι το ρύζι απορροφά την περίσσεια του νερού από τη συσκευή. Παρόλα αυτά, η Apple προειδοποιεί επίσημα να μην καταφεύγουμε σε αυτή τη λύση διότι μπορεί να τα κάνουμε χειρότερα.

Η Apple σε ένα πρόσφατο υποστηρικτικό κείμενο αναφέρει ότι η τοποθέτηση βρεγμένων συσκευών σε μια σακούλα με ρύζι θα μπορούσε “να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone σας”, αν και δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες. Η εταιρεία συνέστησε επίσης να μην χρησιμοποιούνται άλλες γνωστές λύσεις hacks, όπως η χρήση εξωτερικής πηγής θερμότητας για να στεγνώσει το τηλέφωνο ή η τοποθέτηση μπατονέτας στην υποδοχή φόρτισης.

Η προειδοποίηση της εταιρείας σχετικά με το ρύζι συμπίπτει με εκείνη άλλων ειδικών σε θέματα επισκευών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το hack με το ρύζι λειτουργεί πιο αργά από το να αφήσετε απλώς το iPhone σας στον πάγκο για να στεγνώσει. Ο χρόνος είναι κρίσιμος σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς το πιο σημαντικό είναι να αποτρέψετε το νερό να καταστρέψει τα ηλεκτρονικά μέσα στο τηλέφωνο.

Αντί να καταφύγετε στο ρύζι, η Apple παρέχει στους χρήστες μια εναλλακτική λύση. Εάν το iPhone ή το βύσμα φόρτισης είναι βρεγμένο, τότε θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση και θα απενεργοποιηθεί η φόρτιση. Η εταιρεία συνιστά τα εξής:

  • Αποσυνδέστε το καλώδιο από το iPhone και αποσυνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου από το τροφοδοτικό ή το παρελκόμενο. Μην συνδέσετε ξανά το καλώδιο μέχρι το iPhone και το καλώδιο να στεγνώσουν εντελώς.
  • Χτυπήστε απαλά το iPhone σας στο χέρι σας με το βύσμα προς τα κάτω για να απομακρύνετε την περίσσεια υγρού. Αφήστε το iPhone σας σε στεγνό χώρο με κάποια ροή αέρα.
  • Μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά, δοκιμάστε να φορτίσετε με ένα καλώδιο Lightning ή USB-C ή να συνδέσετε ένα παρελκόμενο.
  • Αν δείτε ξανά την ειδοποίηση, υπάρχει ακόμα υγρό στο βύσμα ή κάτω από τις ακίδες του καλωδίου σας. Αφήστε το iPhone σας σε στεγνό χώρο με κάποια ροή αέρα για έως και μία ημέρα. Μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά να φορτίσετε ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.
  • Αν το τηλέφωνό σας έχει στεγνώσει αλλά εξακολουθεί να μη φορτίζει, αποσυνδέστε το καλώδιο από τον προσαρμογέα και τον προσαρμογέα από τον τοίχο (αν είναι δυνατόν) και, στη συνέχεια, συνδέστε τα ξανά.



Πηγή