ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Μια μέρα σε ένα κατάστημα του αύριο – Εκεί που η τεχνολογία συναντά τις αισθήσεις και παλιά, γνώριμα συναισθήματα [βίντεο] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

9


Ευρύχωρα, με βιωματικές γωνίες, άμεση εξυπηρέτηση, ακόμη πιο πλούσια γκάμα προϊόντων και ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει συσκευές και games τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και να σερφάρει με απίστευτες ταχύτητες. Έτσι είναι τα νέα καταστήματα του αύριο: περισσότερο διαδραστικά και προσφέρουν εμπειρίες. Έτσι είναι και τα ανανεωμένα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Πάντα μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ μας βάζει σε πειρασμό. Τις τελευταίες δεκαετίες για οτιδήποτε αναζητούσαμε σε gadget ή προϊόν που θα έκανε τους φίλους μας να σκάσουν από την ζήλια τους, σπεύδαμε στον ΓΕΡΜΑΝΟ. Όπως τότε που αγοράσαμε το πρώτο Walkman ή το φορητό discman ή πιο μετά το πρώτο μας κινητό τηλέφωνο. 40 χρόνια μετά το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας το 1980, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι παντού, σε κάθε περιοχή. Προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις κάθε εποχής και μετεξελίχθηκε στο μεγαλύτερο retail δίκτυο τεχνολογίας στην Ελλάδα, προσφέροντας ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις, με επίκεντρο τον πελάτη.

Η αγωνία μας για το πώς θα το χρησιμοποιήσουμε, η λαχτάρα μας για κάτι νέο που αγοράζαμε και που χάρη στην βοήθεια των υπαλλήλων του μαθαίναμε αμέσως την χρήση του, το άνοιγμα του νέου κουτιού με το παιχνίδι των ονείρων μας. Όλα αυτά τα συναισθήματα, μας κατακλύζουν ακόμη και σήμερα όταν επισκεπτόμαστε ένα κατάστημα  ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Γιατί η τεχνολογία μπορεί να έχει αλλάξει φέρνοντας τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, όμως αυτό που μένει πάντα ίδιο είναι το συναίσθημα που προκαλεί κάθε νέα επαφή με την τεχνολογία. Η χαρά και ο ενθουσιασμός όταν αποκτάς κάτι καινούργιο και η συγκίνηση του να μοιράζεσαι στιγμές, είναι το ίδιο έντονα και συναρπαστικά, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτό μας θύμισε και η νέα καμπάνια του ΓΕΡΜΑΝΟΥ για τα 40 χρόνια του.

Η εμπειρία σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ «απογειώνεται»

Τώρα πλέον η εμπειρία της επίσκεψης σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, απογειώνεται. Πρόσφατα  επισκέφτηκα το ανακαινισμένο κατάστημα των Βριλησσίων και ειλικρινά περνώντας την είσοδο, έμεινα  για κάποια δευτερόλεπτα με το στόμα ανοιχτό. Ένας τεράστιος χώρος με μοντέρνο σχεδιασμό, ανοιχτές οροφές και μεταλλικές λεπτομέρειες ήταν τα πρώτα που παρατήρησα. Περιπλανήθηκα στον χώρο χωρίς να ξέρω πού να πρωτοκοιτάξω. Οι διακριτές ζώνες για τα προϊόντα διευκόλυναν την περιήγησή μου καθώς μπορούσα να βρω εύκολα αυτό που έψαχνα.

Ωστόσο, αποφάσισα να περιπλανηθώ λίγο ακόμη. Εξάλλου ο μοντέρνος αυτός χώρος δεν με άφηνε  αδιάφορη. Σε μια μεριά υπήρχε μία Business Solutions Area για τους επαγγελματίες που θέλουν να επενδύσουν στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την καλύτερη απόδοση της εταιρείας τους, σε ένα άλλο σημείο – που ομολογώ πως με εντυπωσίασε περισσότερο – ήταν το Gaming Corner. Εκεί όπου μπορείς να δοκιμάσεις τα πιο πρόσφατα παιχνίδια και να επιλέξεις την κατάλληλη κονσόλα  που θέλεις να αγοράσεις. Λίγο πιο δίπλα, το τμήμα του Smart Home, μου προκάλεσε το ενδιαφέρον. Προϊόντα και λύσεις για να κάνεις πιο «έξυπνο» το σπίτι σου, με αντικείμενα και τεχνολογίες που θα διευκολύνουν την ζωή σου, αλλά και που θα σε βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Λύσεις για κάθε πρόβλημα

Θέλετε κι άλλα; Γιατί μπορώ να μιλάω με τις ώρες για την μοναδική αυτή digital εμπειρία μου στον   ΓΕΡΜΑΝΟ. Μια άλλη γωνιά είναι αφιερωμένη στο service. Οι τεχνικοί με την εμπείρία και την τεχνογνωσία τους είναι πάντα εκεί, αποτελώντας το σήμα κατατεθέν της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια. Όπως και τότε που σου χαλούσε το πρώτο κινητό και πήγαινες σε έναν ΓΕΡΜΑΝΟ με την ελπίδα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου πως θα σου απαντήσει ότι φτιάχνεται. Τώρα ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών εξουσιοδοτημένου service, που καλύπτει πέρα από smartphones, tablets και laptops, και κατηγορίες, όπως κονσόλες παιχνιδιών, ασύρματες ή ενσύρματες συσκευές, εκτυπωτές, συσκευές εικόνας και ήχου, scooters ακόμα και hoverboards. .

Με το στικάκι μου στο χέρι, προχώρησα και προς ένα άλλο τμήμα. Στο G-Photoprint όπου μέσα σε λίγα λεπτά πήρα τυπωμένες τις φωτογραφίες μου, ενώ χάρη στην υπηρεσία  G-Files  μετέφερα με ασφάλεια όλα τα αρχεία της παλιάς μου συσκευής στην καινούρια. Και βέβαια πριν φύγω ρώτησα για υπηρεσίες connectivity και COSMOTE TV και πήρα το κατάλληλο πακέτο για μένα. Έφυγα χαρούμενη. Για όλους αυτούς τους λόγους τον προτιμούν και οι καταναλωτές, όπως φαίνεται από τα 19 εκατομμύρια που τον επισκέφτηκαν το 2019.

Φυσικά, όλα αυτά, υπό το άγρυπνο βλέμμα του εκπαιδευμένου προσωπικού που με την φιλικότητά του σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο κατάστημα, χωρίς όμως να είναι πιεστικοί, αλλά πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο, έτοιμοι να σου απαντήσουν στην κάθε ερώτησή σου, όσο «τρελή» κι αν πιστεύεις ότι είναι. Αυτό νομίζω κάνει διαχρονικά και τη διαφορά στον ΓΕΡΜΑΝΟ: οι άνθρωποί του, που είναι δίπλα στον πελάτη όλα αυτά τα χρόνια και τον φέρνουν κοντά στην τεχνολογία. 

40 χρόνια, 40 ημέρες, 40 προσφορές 

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ γιορτάζει μαζί με τους καταναλωτές τα 40 χρόνια του και φέρνει μοναδικές προσφορές για 40 ημέρες. Κάθε μέρα, έως τις 24 Ιουλίου, μια μεγάλη προσφορά -που διαρκεί 24 ώρες- μας περιμένει στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά και στο eshop, σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως smartphones, laptops, smartwatches, tablets, games και αξεσουάρ.





Πηγή